DK, MSZP, Párbeszéd: „Az a feladatunk, hogy 2022-re a horthyzmus írmagját is kiirtsuk”

2019. november 16. 13:22

Az újhorthyzmus írmagját is ki kell irtani, és tiltakozni kell az ellen, hogy a Mi Hazánk Mozgalom Horthy Miklós budapesti bevonulásának századik évfordulóján „masírozik” Újbudán – jelentették ki az MSZP, a Párbeszéd és a DK politikusai szombaton a fővárosi Szent Gellért téren.

2019. november 16. 13:22

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke kiemelte: ha 2022-ben a köztársaságpártiak bizalmat kapnak Magyarországon, akkor a vörösterror áldozatainak emlékműve mellé azonnali hatállyal felállítják a fehérterror áldozatainak emlékművét is.

"Horthy elutasította a köztársaságot, a demokráciát, és regnálása alatt végig Budapest-ellenes politikát folytatott. Olyan rendszert hozott létre, amelyet Orbán Viktor és a Fidesz ma vállaltan példának és mintának tekint, és amely egyre inkább hasonlít a mai Magyarország világára" - közölte. Úgy fogalmazott, a Horthy-rendszer az antiszemitizmust a hivatalos állami politika szintjére emelte, és kizárta a politikai váltógazdaságot, az Orbán-rendszerben pedig "sorosoznak" és törvényt alkotnak annak érdekében, hogy az ellenzéki képviselők ne emelhessék fel érdemben a szavukat a parlamentben.

Kunhalmi Ágnes arra is kitért, hogy Horthy háborúba vezette az országot, Orbán néhány napja pedig azt mondta, 2026-ra a magyar honvédség képes lesz egy helyi háború megvívására. "Akik ma azt állítják, hogy az önkormányzati választások eredményeképpen Budapest ismét vörös rongyokba öltözött, azok semmibe veszik a választók akaratát, és szembeszállnak a demokrácia minden elemével" - mondta az MSZP politikusa.

Molnár Zsolt, a szocialisták budapesti elnöke hangsúlyozta: amíg "a Fidesz és szövetségese, a Mi Hazánk Mozgalom újhorthysta társadalmat épít", az MSZP és ellenzéki partnerei 2022-ben vissza akarják vezetni az országot európai, demokratikus, szociáldemokrata hagyományaihoz.

Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselője Horthy Miklós bűnösségét hangsúlyozta, hozzátéve: rendszere meggyilkolt nagy művészeket, elüldözött tudósokat, megalkotta a világ első zsidótörvényét, kétszázezer magyart küldött a halálba a Don-kanyarban. "Az a feladatunk, hogy 2022-re a horthyzmus írmagját is kiirtsuk" - közölte.

Barabás Richárd, Újbuda alpolgármestere, a Párbeszéd szóvivője úgy fogalmazott: a "nácik" szombaton Újbuda kulturális főutcáján kívánnak egy ordas eszme mellett kiállva vonulni.

Összesen 324 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Asztapaszta
2019. december 16. 22:35
Ti mertek nácizni, akik összeborultatok a náci jobbikkak, tiszta őrület! Es különben is mi a faszt kersel a nandiber oldalon a proli faszságaidat a szenny oldalaitokon fogalmazd meg te rohadék nemzetáruló komcsi görény ahol verheted együtt az agyhalott proliaiddal a faszod, tahó bunkó! ,
Karácsony Szilvi
2019. november 21. 12:30
Arról ,hogy 2022-ig valamit is kellene csinálni azokkal a városokkal ahol a ti vezetőitek pöffeszkednek? Remélitek, hogy addig kitart a városok rátok hagyott eddig összejött pénze?
1000bocs
2019. november 21. 10:15
A nyitókép azért jó, mert azt az elitista globálnagytőkét védő szalont ahová becsap a “vasököl”, ma a DK népesíti be. Ők azok, akik a tőke érdekeit védik a mindenkori választó, vagy tömegek érdekeivel szemben. Aki még emlékszik arra milyen is egy balos kormányzás, az tudja ezt. Innentől az egész Horthy rendszerrel való példálózás csak azt mutatja, mennyit is tanult és fejlődött a baloldal száz év alatt. SEMMIT. A balosok ma ugyanarra képesek, mint korábban, csupán annyi változott hogy tele lettek olyan fiatalabb “politikussal”, akik a jó ízlésnek, neveltetésnek vagy kulturáltságnak még az árnyékát sem ismerik, a tartós megsértettség állapotában a mérhetetlen gőgjükből származtatják az “igazukat”, amit a tárgyi tudatlanságukkal és hazugságcunamival támasztanak alá.
Karácsony Szilvi
2019. november 20. 23:32
Munkásököl vasököl odacsap ahova köll. Ugye elvtikéim? Vissza az időben legalább 30 évet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!