Nem szeretné az Always, hogy a transz-férfiak kirekesztve érezzék maguk

2019. október 25. 22:20

Ezért eltávolítják a női nemi jelképet termékeikről.

2019. október 25. 22:20

Eltávolítják az Always menstruációs termékeinek csomagolásáról a női nem jelképét, miután több LMBTQ-szervezet is felhívta a márka figyelmét ennek kirekesztő mivoltára. Véleményük szerint ez elrettentheti a transznemű és a non-bináris vásárlókat a termék megvételétől. A márka tulajdonosa, a Protector & Gamble közleményében azt nyilatkozta: „Az Always 35 éve ünnepli a nőket és a lányokat, és a továbbiakban is így fogunk tenni. Elkötelezettek vagyunk a sokszínűség és a befogadás mellett, és folyamatosan próbáljuk megérteni a vásárlóink igényeit". A P&G megígérte azt is, hogy felülvizsgálják minden további termékük csomagolásdizájnját is.
Ben Saunders LMBTQ-aktivista nyár óta küzdött, hogy az Always eltávolítsa a szerinte sértő szimbólumot a termék csomagolásáról. Az aktivista fő érve az volt, hogy a női szimbólum kizárja azokat, akik nem nőként tekintenek magukra, mégis menstruálnak, illetve azokat a nőket, akik nem menstruálnak. Míg az LMBTQ-közösségek ünnepelték, hogy Sanders elérte célját, sokan épp ellenkezőleg vélekednek, és a márka bojkottjával fenyegetnek. Az ő fő érvük az, hogy az Always „kiirtja" a nőiességet ezen lépésükkel.

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reugrangon
2019. október 30. 21:37
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Prince of Absurdistan
2019. október 29. 10:11
Sosem tudom, hogy nevessek-e vagy sírjak, mikor a gendernácik csuklóztatják az ilyen mamutcégeket, mikor azok lépést vétenek a polkorrektség tojástáncában. Ezek meg, eszement profitféltésükben reflexből mennek le kutyába, nehogy két fillér veszteséget szenvedjenek. Mintha több transzgender vásárlójuk lenne, mint konzervatív. Ennek a történetnek mindek szereplője szánnivaló féreg, megérdemlik egymást.
egyvilág
2019. október 28. 14:12
Apropó, egy alapkiképzés gendertémában: http://egyvilag.hu/temakep/050.shtml
héttörpe
2019. október 28. 13:46
Mi a szar az a non-bináris?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!