Vezetőképző program indul kárpátaljai fiataloknak

2019. szeptember 05. 14:05

A Mathias Corvinus Collegium Kárpátalján is keresi a közösségükért tenni vágyó fiatalokat.

2019. szeptember 05. 14:05

A Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző második évfolyama indul el ősszel a Mathias Corvinus Collegium (MCC), a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ), a KMKSZ Ifjúsági Szervezet (KMKSZ ISZ) és Bocskor Andrea Európai Parlamenti képviselő együttműködésében. A Tombor András által alapított intézmény (MCC) égisze alatt megvalósuló ingyenes képzés célja, hogy gyakorlatias közéleti és társadalomtudományi tudással lássa el azokat az érdeklődő kárpátaljai magyar fiatalokat, akik hosszú távon saját közösségük alakítói és véleményformálói kívánnak lenni. A Beregszászon, Ungváron, Brüsszelben és Budapesten folyó képzésekre szeptember 10-én éjfélig lehet jelentkezni.

Az október közepétől április végéig tartó ingyenes képzés során a fiatalok betekintést nyerhetnek az államigazgatási intézmények működésébe, a közösségépítés különböző folyamataiba, valamint vezetői készségeiket tárgyalástechnikai, retorikai és prezentációs tréningeken fejleszthetik. 

A Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző elsősorban azoknak a fiataloknak szól,

Az elmúlt év egyik legfontosabb tapasztalata az volt, hogy a közel húsz fiatallal olyan közösséget sikerült építeni, amelyben a résztevők a jövőben is számíthatnak egymásra” – mondta Szalai Zoltán. Az MCC ügyvezető igazgatója kiemelte: a képzés során a fiataloknak lehetőségük lesz jobban megérteni a különböző társadalmi és politikai folyamatokat, ezért azok számára, akik közéleti karriert kívánnak befutni, különösen hasznos lehet a részvétel.

Az elsősorban kiscsoportos munkára épülő program tematikája négy pillérre épül: közügyek menedzsmentre (pártok működtetése, kommunikációs rendszerek és kampányok, közvélemény-kutatási módszertan, általános menedzsment, közkapcsolati és közösségi gazdálkodási kérdések megvitatása), különböző készségfejlesztő tréningekre (retorika, prezentációs és beszédírási képességek elsajátítása), a magyar és külföldi politikusokkal folytatott háttérbeszélgetésekre, valamint az e-learning-alapú oktatásra, amelynek keretében politikai filozófia, politikai elemzés és közgazdasági ismeretek kerülnek terítékre. 

A képzésben többek között olyan előadók vesznek részt, mint Bocskor Andrea európai parlamenti képviselő; Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter; Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese, Hollik István kormányszóvivő, Brenzovics László, a KMKSZ elnöke és Dobsa István, a KMKSZ ISZ elnöke.
 
A négy hétvégéből álló, egyenként háromnapos képzés Beregszászon indul október 11-én, majd november végén folytatódik Ungváron. Február elején Brüsszelbe látogatnak a résztvevők, a képzés végül Budapesten zárul áprilisban. A program szervezői a budapesti képzési alkalomra előreláthatólag buszos, a brüsszelire repülős utazást fognak biztosítani a résztvevők számára.

A képzésre szeptember 10-én éjfélig lehet jelentkezni a képzés honlapján lehet.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2019. szeptember 05. 15:16
Most túlélő képzésre van szükség, nem vezetőre.
Konrád
2019. szeptember 05. 14:28
Hajrá Kárpátalja, kellenek ezek a nemzetmentő programok!!%!
dávid
2019. szeptember 05. 14:11
Menőség
balbako_
2019. szeptember 05. 14:09
Helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!