Zacher Gábor: Ne essünk pánikba egy doboz energiaitaltól!

2019. július 21. 11:13

Zacher Gábor toxikológus szerint egy doboz energiaitalnak nincs negatív hatása, ezért nem látja értelmét a „riogatásnak”.

2019. július 21. 11:13

Az orvos vasárnap az M1 aktuális csatornán azt mondta: egy doboz energiaitalnak körülbelül ugyanannyi a koffeintartalma, mint egy adag kávénak.

Rendszeres fogyasztás mellett azonban a 14 évesnél fiatalabbaknál magas vérnyomás és szívelégtelenség alakulhat ki; hívta fel a figyelmet.

Riogatás és tiltás helyett azonban inkább beszélni kellene nekik arról, hogy a rendszeres energiaital-fogyasztásnak milyen hatásai lehetnek; közölte.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2019. július 22. 21:34
A probléma a cukortartalom: Az ilyen italok több mint háromnegyedének extrém magas a cukortartalma: 500 ml 20 teáskanálnyi cukrot tartalmaz. A koffeint és cukrot tartalmazó energiaitalok paradox módon kiszárítják a szervezetet, többek között a koffein vízhajtó hatása miatt. Ráadásul a koffein mellett a túlzott cukorbevitel is egészségtelen. Kifejezetten veszélyes lehet a magas vérnyomásban, szívritmuszavarban vagy bármely egyéb szívbetegségben szenvedők számára. Több ország is beszámolt már energiaital-fogyasztásához köthető fiatalok halálesetéről, amelynek hatására Kanadában és egyes európai országokban betiltották bizonyos vagy mindegyik energiaital forgalmazását: https://estiujsag.hu/eletmod/halalos-lehet-a-mertektelen-energiaital-fogyasztas
komik
2019. július 22. 09:16
bullshit. Egy kávé koffein tartalma: 90mg Egy Monster koffein tartalma: 360mg
fakutya Bobber
2019. július 21. 23:24
A fiatalok ilyen szar taurin nélkül is tele vannak energiával. Legalábbis az én időmben még úgy vót.
TAVIROZSA
2019. július 21. 19:07
Azért olvasnék egy korrekt elemzést ennek a löttynek az összetételéről ! Aztán meg ott a doboz szanaszét dobálva, rengeteg energia felhasználásával újrahasznosítva ! ... Minek ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik