Elítéljük a szlovák himnusztörvényt

2019. április 08. 11:18

A magyar Himnusz, nemzeti imánk éneklése kultúránk és identitásunk fontos része, minden olyan intézkedést elítélünk, amely sérti a magyarok jogait.

2019. április 08. 11:18
Magyar Cserkészszövetség

„Magyar Cserkészszövetség (MCSSZ) szolidaritást vállal a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetséggel (SZMCS)

Az MCSSZ csatlakozik az SZMCS nyilatkozatához, és elítéli a szlovák parlament által múlt héten megszavazott, más nemzetek himnuszának éneklését korlátozó törvénymódosítást.

A magyar Himnusz, nemzeti imánk éneklése kultúránk és identitásunk fontos része, minden olyan intézkedést elítélünk, amely sérti a magyarok jogait. A tervek szerint a május 15-én hatályba lépő módosítás értelmében a magyar Himnusz éneklése miatt akár 7 ezer eurós bírságot is kiszabhatnak.

Az MCSSZ elnöksége arra biztatja a cserkészeket, hogy csatlakozzanak ehhez a petícióhoz, így kifejezve együttérzésüket a felvidéki cserkészekkel.”

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2019. április 08. 11:41
Aki anno színtiszta magyarlakta területet lopott, az mindentől és mindenkitől betegesen retteg. Még a legártatlanabb dologban is, mint egy meccs előtti himnusz éneklése, halálos veszedelmet vizionál. És nem tud nyugodtan mérlegelni, mert a lelke mélyén tudja, hogy bűnös, és állandóan fosik, hogy vissza ne vegyék azt, amihez köze nem volt.
Senye Péter
2019. április 08. 11:34
"Fiúk fel a fejjel a harsona zeng, Álljunk csata sorba vidáman!"
Konrád
2019. április 08. 11:32
Így van , ki kell állni a tótok ellen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!