Így prezentálnak az ELTE hallgatói!

2019. április 10. 19:43

Fehér törpék, félelemkutatás, nemzetközi jog – először rendeztek tudománykommunikációs versenyt az ELTE-n.

2019. április 10. 19:43

Első alkalommal rendeztek tudománykommunikációs versenyt az ELTE-n. Az Egyetemi Anyanyelvi Napok keretében lezajlott megmérettetésen az intézmény bármely karának és szakjának hallgatója prezentálhatta kutatási eredményeit három percben.

Az izgalmas versenyen fiatal kutatók a legkülönbözőbb témákban adtak elő, ezt tükrözi a verseny végeredménye is. Első helyezett lett Kalup Csilla, fizika szakos hallgató; Pislogó csillagmaradványok: pulzáló fehér törpék nyomában című előadásával. Őt követte Reéb Zsófia, leendő biológus, aki Hol lakik a félelem? címmel adott elő, illetve Bartuszek Lilla, jogászhallgató, Osztott felelősség a nemzetközi jogban című előadással.

Különdíjas lett Puzder Zsófia (ELTE BTK beszédtudomány szak) és Mrázik István (ELTE BTK magyar szak); Szupraszegmentumok az udvarlásban című közös előadásukkal. Ezek mellett hallhatott a közönség a kutyák utódgondozásáról Sztruhala Sárától vagy épp a lexikai képességek fejlesztéséről a többnyelvű iskolákban Nagy Viktória tolmácsolásában.

Az első alkalommal megszervezett versenynek komoly angolszász hagyományai vannak, ám Magyarországon még hiánypótlónak számít a tudománykommunikációs megméretés a szervezők közlése szerint.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2019. április 11. 21:19
OFF Ilyen fekete lyukakat lehetett látni decemberben a Kossuth téren, meglehetősen sűrűn.
Vakfolt
2019. április 11. 10:14
Félelemkutatás? Ide illik ez a cikk cím: "Tudományos áttörés: lefényképezték a fekete lyukat"
senkise alfonz
2019. április 11. 07:44
Nevem nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!