Hatalmas drogfogás Óbudán

2019. január 14. 08:21

Közel kétszázmillió forint értékben foglalt le kábítószert a rendőrség Budapesten, egy szombati rajtaütés során – közölte hétfőn a rendőrség honlapja.

2019. január 14. 08:21

Még 2018 végén szereztek információt arról a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának nyomozói, hogy F. Árpád 46 éves szentendrei lakos Hollandiában kábítószert vásárol, amelyet Magyarországra szállíttat és értékesít. A drogot F. M. Éva 69 éves csanádpalotai lakos egy bérelt autóval szállította be a nyugat-európai országból, míg a kábítószert F. F. Krisztián 26 éves budapesti autószerelő rejtette el a gépkocsiban. A drogot egy III. kerületi ingatlanban tárolták, amelyre P. Rudolf 28 éves budapesti lakos felügyelt.

Értékesítésre azonban már nem maradt idejük, mert a rendőrök szombat este egy óbudai társasház mélygarázsában éppen az elrejtett kábítószer kiszerelése közben érték tetten a bűnszervezet tagjait. Az autó mellett két zacskóban – összesen 4 kilogrammnyi – ecstasy tablettát, külön csomagolva pedig 1,1 kilogramm kokaint találtak a nyomozók. A jármű első lökhárítójából további 13 zacskóban több tízezer darab – összesen 16,1 kilogrammnyi – ecstasy tabletta került elő.

Később a raktárként használt lakásban a rendőrök P. Rudolfot is elfogták, a lakás átkutatása alkalmával pedig a már lefoglalt mennyiségen felül 4,5 kilogramm kokaint találtak, valamint 94,5 millió forint készpénzt, valutát. A garázsban, illetve a lakásban lefoglalt kábítószer – súlya alapján – meghaladhatja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a bűnszervezet tagjainak otthonaiban további kutatásokat tartottak, és a bűncselekményhez köthető tárgyi bizonyítékokat, valamint a kábítószer-kereskedelemből szerzett vagyontárgyakat és egy nagy értékű luxusautót foglaltak le. Ezzel egy időben egy másik akció is zajlott, a BRFK munkatársai Csömörön csaptak le P. László 47 éves budapesti lakosra, aki a gyanújuk szerint összefüggésbe hozható a bűncselekménnyel. Nála elfogásakor a rendőrök csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot találtak.

A nyomozók mind az öt személyt gyanúsítottként hallgatták ki, majd - P. László kivételével - bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Locomotive
2019. január 14. 21:32
A törvény szerint akár 20 évet is kaphatnak. De a gyakorlat szerint sajnos pár (2-3) év után újra munkába állhatnak :-(
falusi
2019. január 14. 18:20
Letöltendő életfogytiglani börtönbüntetés kellene minden dílernek, s a probléma nagyrészt megoldódna.
Zanzi bár
2019. január 14. 17:45
Na, akkor mitől fog az ellenzék betépni? Oda a forradalmi hevület! :D
Karvaly
2019. január 14. 09:28
Ez a fazon lett híres azzal, hogy balesetezett a drogpénzekből vett Lamborghinivel. És 2014-ben már lebukott a drogügyleteivel: http://www.blikk.hu/aktualis/drogcsempesznek-allt-a-lamborghinis-amokfuto/tvtpc5d
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!