Magyarellenes óriásplakátok jelentek meg Kárpátalján

2018. október 20. 11:41

„Állítsuk meg a szeparatistákat” feliratú óriásplakátok állnak Kárpátalja több főútja mentén szombat reggel óta.

2018. október 20. 11:41

„Állítsuk meg a szeparatistákat” felirattal és a kárpátaljai magyar közösség vezetőinek neveivel, valamint fényképeivel jelentek meg óriásplakátok szombat reggelre a főutak mellett Ungvár, Munkács és Beregszász körzetében.

A fehér alapú, ukrán nyelvű óriásplakátokon Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, az ukrán parlament képviselője, Barta József, a KMKSZ alelnöke, a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) első elnökhelyettese és Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) elnöke, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora, megyei tanácsi képviselő fotói láthatók a nevükkel együtt.

Az országos és kárpátaljai ukrán médiában hónapok óta heves magyarellenes kampány folyik, de a mostani az első eset, amikor közterületen jelenik meg magyarellenes uszítás.

(MTI)

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hartnesz
2018. október 20. 16:08
Ukrajna Oroszország martaleka lesz Lassan életképtelenne válik
balbako_
2018. október 20. 15:49
George így törleszt!
belpestilibsi
2018. október 20. 15:32
hol láttunk mostanában demagóg jobb oldali plakát hegyeket?
DFK
2018. október 20. 15:26
A Tasz, a Helsinki, az AI kussol. Hát persze nekik csak a cigók, a tevebaszók és a fekák számítanak. Ők igyanis gyűlölnel minket, magyarokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!