Új vezetője lett a donyecki szakadár „népköztársaságnak”

2018. szeptember 07. 12:50

Denisz Pusilin váltotta Olekszandr Zaharcsenkot a szakadár Donyecki Népköztársaság élén.

2018. szeptember 07. 12:50

A szakadár Donyecki Népköztársaság „népi tanácsa” Denisz Pusilin „parlamenti” elnököt nevezte ki a köztársaság új ideiglenes vezetőjének az augusztus 31-én pokolgépes merényletben meghalt Olekszandr Zaharcsenko helyére - jelentette pénteken az UNIAN ukrán hírügynökség szakadár forrásokra hivatkozva.

A merénylet napján Dmitro Trapeznyikov „miniszterelnök-helyettes” vette kezébe átmenetileg a „köztársaság” vezetését. Az új vezető, Pusilin kinevezéséről szóló dokumentumot a sajtójelentés szerint a szakadár terület „parlamenti” képviselőinek többsége támogatta. 

Pusilin kinevezésének hírére a Zaharcsenko környezetéhez tartozók közül többen elutaztak Moszkvába, köztük Olekszandr Tyimofejev, a donyecki kormány bevételi forrásokért felelős minisztere is, aki Zaharcsenkóval volt a merényletkor a donyecki kávéházban, de sérülésekkel túlélte a robbanást.

(MTI)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. szeptember 08. 06:05
Honnan lehet tudni, hogy a Donyecki szakadár köztársaság a szakadár és nem Porosenkó a 400.000 Dollárjával?
brekker
2018. szeptember 07. 22:30
Akárhogy is van, a 65%-os Tibi étcsoki a legjobb vétel mostanában 300 Ft. alatt. A töltelékes hülyeségeket csak a lúzerek veszik.
Akitlosz
2018. szeptember 07. 20:34
Csak aztán ügyesebb is legyen vagy különben ő sem lesz hosszú életű! Az ukrán titkosszolgálat szisztematikusan legyikol ott minden politikai és katonai vezetőt. No nem mintha Pusilin eddig nem lett volna a halállistán. De most már az élén van.
brekker
2018. szeptember 07. 17:04
Tuti nem ukrán, olyan kazár feje van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!