Kobza Miklós: A Sargentini-jelentés a „nyugat-európai politikai rasszizmus” megnyilvánulása

2018. szeptember 08. 18:28

Újraindult a Hír TV Csörte című műsora, Böcskei Balázs, Kobza Miklós, Lánczi Tamás és Szakonyi Péter vitatkoztak a Sargentini-jelentésről. Videó.

2018. szeptember 08. 18:28

A Sargentini-jelentésről, a magyar médiaviszonyokról és Böcskei Balázs Mandinernek adott interjújáról beszélgettek a Hír TV Csörte című műsorában. A műsorvezető, Szarvas Szilveszter vendégei Böcskei Balázs politikai elemző, Kobza Miklós újságíró, Lánczi Tamás, a Figyelő főszerkesztője és Szakonyi Péter, a Napi.hu szerkesztője voltak. A műsor beváltotta ígéretét, miszerint kemény közéleti vitáknak akar otthont adni. 

Böcskei Balázs a Sargentini-jelentés kapcsán az Európai Néppártra irányította a figyelmet. Az elemző szerint a jelentés az EPP belső egységének kérdését veti fel.

Kobza Miklós a konkrétumokat hiányolja a jelentésből. Mi az az alapjog, ami sérül Magyarországon? – tette fel a kérdést az újságíró, aki szerint Sargentini „marhaságot” írt szövegében a magyar igazságszolgáltatásról és jelentése egy sajátos „nyugat-európai politikai rasszizmus” megnyilvánulása.

Lánczi Tamás liberális koncepciós eljárásnak nevezte a Sargentini-jelentést. Szerinte a dokumentum olyan nem létező alapjogokat kér számon Magyarországon, amelyekről nem született európai döntés. „Egy kis agresszív politikai közösség, amelyik nagyon jól megszervezte magát Brüsszelben, arra használja fel az erejét, hogy egyébként tízmilliós országokat elítéljen. Ez teljes abszurditás” – fogalmazott. 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2018. szeptember 09. 09:26
Ha jól látom, mind Fideszes Lakáj az asztalnál. Semmi ellenvélemény.
Harangláb
2018. szeptember 09. 08:33
Végre nézhető a HírTv...
matykox
2018. szeptember 09. 08:27
Nem tudtam teljesen végignézni, de ez elég jó volt. Lánczi jó debattőr, Szarvasnak még picit szokatlan a szerep. Szakonyi és Böcskei a szokásos manírjaikat hozták, előbbi meglehetősen irritáló: azt szívesen megkérdeznénk: ember, maga mi a fenére olyan nagyképű?? Egy dolog, ami viszont engem irritál, de nagyon: Szakonyi nagy pofával ismét előadta azt az ócska, ostoba "liberális" toposzt, miszerint "az újságírók/média dolga a kormány kritizálása és ellenőrzése". Ezt a veretes szart nem csak Lánczi és Kobza, de Szarvas is szó nélkül hagyta - NEM KELLENE!! Ugyanis nem ez a média "dolga" - hanem a HíRKÖZLÉS! Lenne, legalábbis az első helyen! A "kritika" minimum a - nemigen létező - magyar ellenzék dolga lenne, minden normális standard és idea szerint!
h.kovacs
2018. szeptember 09. 07:09
nem nézek fideszes propagandaadókat, de kíváncsi lennék hogy a két balos majom mennyiért égeti magát adásonként
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!