Versenyt hirdettek a Magyarország legszebb birtoka cím elnyerésére

2018. június 17. 11:38

Állattenyésztés, kertészet, gyümölcsös vagy kertészet mellett a precíziós gazdálkodás kategóriájában is lehet versenyezni a Magyarország legszebb birtokát kereső versenyben.

2018. június 17. 11:38

Hét kategóriában keresik Magyarország legszebb birtokát, a versenyt idén rendezik meg másodszorra – mondta el Mátrai Zoltán agrármérnök, címzetes egyetemi docens, a verseny főszervezője az M1 aktuális csatornán vasárnap. A versenyben az olyan hagyományos művelési ágak, mint az állattenyésztés, kertészet, gyümölcsös vagy kertészet mellett a precíziós gazdálkodás kategóriájában is indulnak a díjért – tette hozzá a szakember.

A zsűrizésnél fontos szempont többek között a birtok infrastruktúrája, megközelíthetősége – mondta Mátrai Zoltán. Baranyi Szabolcs, a Groupama Biztosító mezőgazdasági üzleti igazgatója a főtámogató képviseletében elmondta: nemcsak a virágos porta számít, hanem, az is ami mögötte van.

A verseny fővédnöke Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségével (Magosz) elnöke.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2018. június 18. 08:47
Hamarosan versenyt lehet hirdetni a legszebb pesti aluljáró címéért is! :(
liberálzöld.
2018. június 18. 02:25
Az is pályázhat, akinek a hátsó kertjében stadion van?
Crüwel
2018. június 17. 18:11
Hat nem tudom , szerintem nem biztos hogy szepseg dijra kene ramenni, vagy ha igen akkor azert lehetne kategorizalni mert pl egy teljesen vegyszer es mutragya mentes " birtok" soha nem lesz kepes olyan eredmenyt hozni mint ahol mindent "bevetnek"... Pedig megtermelt termes minosegben az elobbi messze megelozi a masikat.... Es most nem a manapsag nagyon divatos "bio" termelesre gondolok (igazabol az egyaltalan nem az aminek mondjak) sokkal inkabb arra a termesztesre amit nagyszuleink csinaltak es ma is paran probalkozunk vele ha csak hobbi szinten is....
néhai Ch.Pilot
2018. június 17. 16:17
Birtok... birtok... ez 1945 és 1990 között szitokszónak számított. vajon miért gondolom mégis, hogy valami egykori echte büdös komcsi birtoka fog nyerni ebben a versenyben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!