Borókai Gábor: Nem vagyok sértett, csak csalódott

2018. június 21. 19:59

Nem számított rá a Heti Válasz főszerkesztője, hogy április 8-a után megszűnik a nyomtatott Heti Válasz. Borókai a Figyelőnek adott interjújában azt mondta, fel sem merült bennük, hogy Simicska trágár mondatait cáfolják.

2018. június 21. 19:59

Június 7-e volt hosszú évek után az első csütörtök, hogy nem jelent meg a Heti Válasz nyomtatott verziója. A főszerkesztő a Figyelőnek adott interjúban elmondta, nem számítottak arra, hogy a választások után már nem tudnak megjelenni a standokon. Borókai Gábor azt állította, „volt egy elkötelezett vásárló-jelöltünk. Ígéretünk volt tőle, hogy magához váltja a lapot.”

Az újságíró azt már nem árulta el, hogy ki volt a jelentkező a lapra, de állítása szerint azért lépett vissza, mert „nem érezte, hogy a Heti Válasz kiszabadulhat abból a helyzetből, amibe az elmúlt három évben egyre mélyebbre sodródott. Így nem is tudta vállalni, hogy gazdaságilag rentábilissá teszi a lapot.”

Borókai Gábor a Figyelőnek adott interjújában beszélt a magyar médiapiaci helyzetről is és arról is, hogy miért nem tiltakoztak Simicska Lajos elhíresült trágár megjegyzésére, amellyel a miniszterelnököt illette. A volt Fidesz-szóvivő szerint „indulati kirohanás cáfolata a címlapon abszurd.” Hozzátette: „a lap tartalmának a változatlansága maga volt az állásfoglalásunk.”

A főszerkesztő beszél arról is, hogy miért kellett csődeljárást indítaniuk, és elárulja azt is, hogy mi a különbség, ha egy politikus vagy egy főszerkesztő rokona kap kormányközeli megrendelést. A részleteket a legfrissebb Figyelőben olvashatja.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nimfak
2018. június 22. 11:43
Barhogyan is szepitjuk, ebbol a szitubol Borokai nem johet ki gyoztesen. Tenyleg nem tudom, hogy mire gondolt, miert kell Simicskanak?
szkeptikus
2018. június 22. 08:19
Én kedveltem a Heti Válasz-t: szerintem törekedett arra, hogy a valóságot a maga bonyolultságában, nem pedig leegyszerűsítve, fekete-fehér, jók-gonoszok szembenállásaként mutassa be - mint ahogy azt sok más médiumnál tapasztalhatjuk (pl. Bayer Zsolt). Sajnálom hogy megszűnt.
kozmosz
2018. június 22. 01:31
Én már két éve csalódtam a Heti Válaszban.
yes_we_can
2018. június 22. 01:07
Nagyon pénz(hiány) szaga van az egész rugdalózásnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!