Bild: A németek többsége tévesnek tartja Merkel menekültpolitikáját

2018. június 17. 15:13

Seehoferben vagy Merkelben bíznak jobban a németek? – teszi fel a kérdést Bild német folyóirat. Egy felmérés szerint ugyan csökkent a kancellár támogatottsága, de még így is előnyben van belügyminiszterével szemben.

2018. június 17. 15:13

Angel Merkel német kancellár veszített támogatottságából – a többség tévesnek tartja menekültpolitikáját, de a jelenlegi irányt ugyancsak vitató CSU-s belügyminiszter, Horst Seehofer még kisebb támogatottsággal bír ebben a kérdésben – írja a Bild.

A menekültválság kezelésének azt a módját, amit Angela Merkel valósít meg, a németek 57 százaléka tartja elhibázottnak – mutatja az Emnid közvélemény-kutató intézet Bild am Sonntagnak készített felmérése. Az adatok az elégedetlenség növekedéséről tanúskodnak, hiszen 2016 januárjában még 51 százalékot mutatott a közvéleménykutatás eredménye.

Csökkent a merkeli migrációs politikával elégedettek aránya is: 2016-ban még 37 százalék volt, azóta már csak 33 százalék gondolja, hogy a német kancellár helyesen kezeli a helyzetet. A megkérdezettek tíz százaléka bizonytalan volt, vagy nem nyilatkozott. 

Merkel csökkenő támogatottsága épphogy megelőzi Seehoferét a menekültkérdés kapcsán – értékeli a lap. 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2018. június 17. 22:30
Jé, a magyarok többsége is. Mondjuk nekünk könnyű, van Orbán Viktorunk.
választópolgár
2018. június 17. 20:48
A németek többsége jólétben mentálisan is elkényelmesedett. Valamint a már "németnek" számító pirézek is benne vannak a menekültpolitika támogatói között, akik ha tovább folytatják a bevándorlóimportot, lassan elérik a kritikus tömeget, amivel a maradék őslakos németek matematikailag sem tudnak többé soha, ismétlem SOHA valódi német érdekeket védő kormányzatot választani, mivel szavazati jogukkal nem a közeljövőben, nem holnap, hanem már ma eldöntenek választásokat merkelisztán utópiában.
Akitlosz
2018. június 17. 17:58
"Bild: A németek többsége tévesnek tartja Merkel menekültpolitikáját" Akkor miért szavaztak a CDU-ra?
matykox
2018. június 17. 16:15
Amennyire én látom, ez a kv-kutatás csak annyit hoz, h lényegében véve Mürkülnek megvan a 2/3-a. Ennyien utálják! :-) Biztató!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!