Rajoy: Az ETA áldozataira kell emlékezni

2018. május 04. 14:54

Az áldozatokra kell emlékezni, a főszereplők nem lehetnek a gyilkosok – mondta a spanyol miniszterelnök pénteken Madridban tett sajtónyilatkozatában miután az ETA terrorszervezet hivatalosan bejelentette feloszlását.

2018. május 04. 14:54

Az áldozatokra kell emlékezni, nekik kell tisztelettel adózni, a főszereplők nem lehetnek a gyilkosok – mondta a spanyol miniszterelnök pénteken Madridban tett sajtónyilatkozatában miután a Baszk Haza és Szabadság (ETA) terrorszervezet hivatalosan bejelentette feloszlását.

Ma, amikor az ETA végül bejelentette megszűnését, kötelező, hogy az első gondolatunk az áldozatoké legyen. Mindannyiuké, kivétel nélkül” – fogalmazott Mariano Rajoy. Hangsúlyozta: nincs helye felmentéseknek, kifogásoknak, mert semmi sincs, ami igazolna ennyi fájdalmat és könyörtelenséget. „Épp ezért a főszereplők nem lehetnek a gyilkosok, hanem az áldozatok” – jelentette ki. Mint mondta, az ETA története az erőszak bukásának története, szemben a demokrácia nagyságával. „Az ETA legyőzésében alapvető volt a demokraták egysége, minden politikai formáció egységes tudott lenni a gyilkosokkal és bűntársaikkal szemben. Ezért mondhatjuk határozottan, hogy a spanyol demokrácia legyőzte az ETA-t” – fogalmazott. 

Mariano Rajoy megismételte, hogy a terrorszervezet működése során nem érte el egyik politikai célját sem, és feloszlásával sem fog elérni semmit. „Nem volt, nem lesz büntetlenség” – mondta.

A miniszterelnök kiemelte a bűnüldöző szervek munkáját, akik az elmúlt több mint 50 évben küzdelmet folytattak a terrorizmus ellen. Köszönetet mondott Spanyolország korábbi miniszterelnökeinek és belügyminisztereinek, Franciaországnak, valamint az Európai Uniónak is. Bejelentette, hogy a következő napokban a spanyol belügyminiszter rendkívüli ülésre hívja össze az úgynevezett antiterrorista paktum tagjait, hogy elemezzék a helyzetet.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nicolas
2018. május 06. 00:16
A nővéreim árat fizetnek az interneten 128 és 217 euró között óránként. 3 hónapig dolgozik, de a múlt hónapban 28497 eurót ért el, és csak pár óra van az interneten. ez az oldal ... >>>>>>>>>>>> https://goo.gl/yWNPyY
Marcellus
2018. május 04. 15:13
Rajoynak - kivételesen - abban igaza van, hogy nincs mit relativizálni az ETA ügyben (mint ahogy a baloldal teszi). Gyilkosok és kommunisták. Első gondolat az 1000 áldozaté. Abban viszont nincs igaza, hogy az ETA feloszlott. Stratégiát váltottak: a vérengzés már kontraproduktív, most az intézményekben ülnek, ami viszont hosszabb távon sokkal veszélyesebb.
Apáczai
2018. május 04. 15:09
Mikor fogtok TRIANON áldozataira emlékezni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!