Több újságíró is távozik a Magyar Nemzettől

2017. december 19. 13:32

Újabb személyi változások vannak folyamatban Simicska Lajos lapjánál, a Magyar Nemzetnél: a novemberi főszerkesztő-váltás után távozott két főszerkesztő-helyettes, most pedig elmegy a lapigazgató és több újságíró is.

2017. december 19. 13:32

Több újságíró, köztük a lapigazgató is elhagyja a Magyar Nemzetet – írja a Kreatív. Távozik Györfi Áron lapigazgató, helyére azonban nem neveztek még ki senkit. Decemberben otthagyja a lapot a belpolitikai rovatvezető-helyettese, Markotay Csaba, aki a Vasárnapi Hírekhez igazolt; illetve a szintén belpolitikai újságíró Lőrincz Tamás, továbbá Wiedemann Tamás és Hava Nikita gazdasági újságírók.

A Magyar Nemzet élére, mint megírtuk, még november közepén nevezték ki Schlecht Csabát, a Lánchíd Rádió főszerkesztőjét, aki D. Horváth Gábort váltotta a poszton. Ezzel egy időben Faragó Csaba, az ÁPV Zrt. és az MVM Zrt. korábbi vezetője társ-ügyvezető lett a Nemzet Lap- és Könyvkiadóban, ő Simicska Lajos fia, Simicska Ádám helyét vette át.  

Ezek után lemondott főszerkesztő-helyettesi pozíciójáról Szerető Szabolcs és Tóth Szabolcs Töhötöm; a december 31-ig maradó Szerető Szabolcs mellé György Zsombor állt be. Tóth Szabolcs Töhötömnek publicisztikái azóta is jelennek meg a lapban. Szerető Szabolcs helyét Gazda Albert, a Vélemény rovat vezetője fogja átvenni – számol be a Kreatív.

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geronimo
2017. december 20. 19:07
Nálatok nem jelentkezett be senki a nagyszerű kollégák közül ?
Aerion
2017. december 19. 19:03
... Több újságíró is távozik a Magyar Nemzettől ... A Simicska médiabirodalom az utolsókat rúgja, milliárdos veszteségük van, egy keserves kínszenvedés lesz eljutniuk 2018 májusáig, amikor véget fog érni a történetük. Fosnak tőle rendesen, de közben tudják is, hogy nincs mit tenni, de ennél többet is, hogy megérdemlik, amit kapnak. Kit szolgáltok ki? Milyen embert? És az mennyit foglalkozik veletek? Simicska médiabirodalmának kedves dolgozói, gondolkodjatok már! Egy jó tanács: akinek van esze, talán még megmentheti magát, jön a kampányfinis, kereskedjen azzal, amilye van. A Hír TV, a Magyar Nemzet, a Lánchíd rádió rövidesen felszabadul, értsd: gecimentesedik. Kell a domestos.
tango47
2017. december 19. 18:35
A gazdasági rovatot Schlecht állítólag Kaja Ibrahimnak szánja.
cutcopy
2017. december 19. 18:08
Végre átalakult azzá ami lett.. )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!