Betiltják a magyar népmeséket?

2017. november 26. 13:13

Csipkerózsika csak a felszín, a világ meseirodalma hihetetlen veszélyekkel fenyegeti a politikailag korrekt világot. Ne olvassanak Grimm meséket!

2017. november 26. 13:13
Máté T. Gyula

„Csipkerózsika csak a felszín, a világ meseirodalma hihetetlen veszélyekkel fenyegeti a politikailag korrekt világot. Ne olvassanak Grimm meséket!

Ott van például Hófehérke hasonló esete is. A nemi erőszak jelenléte itt is nyilvánvaló, a herceg a leány beleegyezése nélkül közeledik hozzá. Persze itt vannak nagyobb problémák: a törpék! Először is az elnevezésük, másfelől az alacsony növésű egyének által megnyilvánuló nemi kirekesztés. Mert miért nincs női és transzszexuális törpe a történetben? A mostoha előtti gonosz jelző pedig megkérdőjelezi az EU örökbefogadási politikáját!

A Piroska és a farkas már régóta szálka a brüsszeli állatvédők szemében. Hiszen az ordas csak természetes ösztöneihez alkalmazkodik, amikor elfogyasztja a nagymamát és unokáját. A vadász ezt követő brutális fellépése európai értelemben elfogadhatatlan! Ebbe a kategóriába sorolható a Három kismalac sztorija is. Igaz, itt legalább kellő hangsúlyt kap a disznóhús-fogyasztás jellemromboló hatása.  

A szépség és a szörnyeteg című mesének vannak követendő, de nyilvánvalóan elfogadhatatlan elemei is. A maszkulin agresszivitás bemutatása példaértékű: minden férfi disznó és szörnyeteg. Helyes azonban a jellemfejlődési ábrája, amikor már rendszeresen eljár kozmetikushoz, pedikűröshöz, sminkel és csipkegallért ölt – egyszerre trendi királyfivá nemesül, aki azzal biztat, hogy a mese folytatásában végleg megszabadul elsődleges hímnemű jellegeitől. Az ugyanakkor helytelen, hogy a szépség szép és leány. Ez egy begyöpösödött, konzervatív felfogás! A szépség legyen kopasz és agyontetovált, legyen pirszingje a nyelve hegyén. Továbbá fehér se legyen.”

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
terra
2017. november 27. 20:45
Érdemes az egész cikket elolvasni a kommentekkel együtt. Szenzációs. :)
n0ri68
2017. november 27. 10:46
Gyulus kiadhatna egy kötetet, illiberális paranoiáim címmel. A mesék zöme pedig régi valós történetekből fakadnak, konkrétan a Jancsi és Juliska története egy középkori német bűnügyből fakadt. Írásbeliség nem lévén, alakultak ki szájhagyomány útján a mesék.
Rockpapa
2017. november 27. 08:31
És akkor még nem beszéltünk az animal sex-ről.A kiskirálylányok rendszeresen állattá változott királyfiakkal,túlméretezett hüllőkkel,flörtölnek a mesékben.És a szadista kegyetlen királyok, királykisasszonyok,akik lefejezik,kivégzik azokat a kérőket akik nem tudnak megfelelni a követelményeknek?És a kis ribi Hófehérkét sem kell félteni.Hét ivarérett törpével osztja meg az otthonát,és azt sem igazán hiszem el ,hogy a vadász csak úgy elengedte.
Akitlosz
2017. november 26. 23:42
A farkasok nem esznek embert. Semmiféle ilyen természetes ösztönük nincsen. Az emberek jelentenek nagyon sokkal sokkal nagyobb veszélyt a farkasokra (medvékre, cápákra stb.), mint fordítva. A farkasokat inkább szeretni kellene. Azért szerencsére akad, aki szereti őket. https://www.youtube.com/watch?v=mQWmryiIcxY
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!