Kemény figyelmeztetést kapott Észak-Korea

2017. november 28. 22:20

A NATO és az Európai Unió is éles hangvételű nyilatkozatban ítélte el az észak-koreai rakétakísérleteket.

2017. november 28. 22:20

Határozottan elítélte a NATO és az Európai Unió az Észak-Korea által helyi idő szerint szerdára virradóra végrehajtott újabb ballisztikus rakétakísérletet.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kiemelte: Phenjan a lépéssel ismételten megsértette az ENSZ Biztonsági Tanácsa által hozott határozatokat, veszélyeztetve a térség és a világ biztonságát.

A katonai szövetség vezetője újfent óva intette Észak-Koreát a további provokációktól, illetve az ország atom- és rakétaprogramjának beszüntetését és a párbeszéd felújítását sürgette.

Az Európai Unió külügyi szolgálata elfogadhatatlannak nevezte a történteket, amelyekkel Phenjan megsértette nemzetközi kötelezettségeit.

Az utóbbi hónapokban kiéleződött a feszültség a Koreai-félszigeten: Phenjan augusztus végén és szeptemberben is átlőtt egy-egy ballisztikus rakétát Japán felett, amelyek a Csendes-óceánba csapódtak, majd ugyancsak szeptemberben egy kísérleti atomrobbantást is végrehajtott.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2017. november 29. 20:50
irgum-burgum!
még fokozza
2017. november 29. 09:37
Megnevettették Kispufit.
dick52
2017. november 29. 09:09
Gondolom, most összeszarta magát a dagi.
illiberator
2017. november 29. 09:00
Be nem váltott fenyegetéstől csak vérszemet kap a provokáló - különösen akkor, ha az attól az EU-tól jön, amely a pofátlan illegális migránsokkal bénázik évek óta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!