Vona Gábor nyílt vitára szólította Orbán Viktort

2017. augusztus 07. 16:15

Vona Gábor hazugságvizsgálót viselve szeretne vitát folytatni Orbán Viktorral – derült ki a Jobbik elnökének hétfői sajtótájékoztatóján. A diskurzust élő adásban közvetítenék és fő témájuk a nyugdíjasok helyzete lenne.

2017. augusztus 07. 16:15

Nyugdíjasokról szóló vitára hívta Orbán Viktor miniszterelnököt Vona Gábor. Hétfői sajtótájékoztatóján közölte, hogy élő adásban, egyeztetett feltételek mentén ütköztetné programját a kormányéval, és azt szeretné, ha mindkét fél hazugságvizsgálót viselne.

Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy a vitának valódi kérdésekről kell szólnia, például a nyugdíjrendszer fenntarthatóságáról, a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjlehetőségéről és a demenciáról. Értékelése szerint a szakmai testületek – például az Idősek Tanácsa – beszorultak a „pártpolitika erőterébe”, a kormányt pedig nem érdekli az idősek véleménye, nem hisz bennük, ami óriási tiszteletlenség.

Anyagi és lelki biztonság

Továbbá Vona felvetné azt is, hogy a nyugdíjak vásárlóértéke csökkent a reálbérekhez képest, és megindult egyfajta polarizáció, amely differenciált nyugdíjemelést kíván. Fontos az is, hogy csökkenjen a mindennapi megélhetéshez szükséges termékek áfája – tette hozzá. A jobbikos politikus beszélt arról, hogy a nyugdíjrendszert csak kellő járulékbefizetéssel lehet fenntartani, ez pedig összefüggésben áll az európai bérunióról szóló kezdeményezésükkel, a tisztességes bérek ugyanis fenntartható nyugdíjakhoz vezetnek.
    
Ezután kiemelte azt is, hogy nemcsak az anyagi biztonság, hanem a lelki nyugalom is fontos. Megfelelő hátteret kell biztosítani az otthoni és intézményi idősgondozásnak – jelentette ki, hozzátéve: ma már nem az a helyzet, hogy beköltözik egy idős ember és „kellemes társaságban, harmonikus körülmények között tölti idős éveit, hanem egyre inkább elárasztja az idősotthonokat a demencia problémája”. Szóvá tette, hogy a kormány nem készített stratégiát erre.

A Jobbik ígérete

A Jobbik elnöke emellett lépéseket ígért a kis falvakban élő idősek közbiztonsága területén, és egy nemzeti vándorszínház létrehozását sürgette az érintettek minőségi szórakozása érdekében. Mint mondta, a kormánypártokkal ellentétben nem szavazóként, hanem családtagként tekintenek a nyugdíjasokra.

A politikust kérdezték korábbi blogbejegyzéséről is, amely több nyugdíjas szervezet tiltakozását váltotta ki. Azt felelte: az írás konkrét személyekről szólt, s nem szerinte nem neki, hanem a miniszterelnöknek kell bocsánatot kérnie, amiért folyamatosan hergeli az időseket. „Orbán Viktor felelőssége az, hogy a fideszes nyugdíjasoknak azon törpe kisebbségét, akik elvadultak és nem tudnak viselkedni, (...) azokat fogja vissza” – fogalmazott.

(MTI)

Összesen 322 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atoth2
2017. augusztus 10. 15:48
idióta , a pártodból mit csináltál ? csicskát , lementetek kutyába ! már a komenistáknak is , libsiknek is lefeküdtetek pfpfpfffpppp
Mindjárt
2017. augusztus 08. 16:02
A kádárista nyugger fidesz birkáknak cask a kommunista kisztitkár sorostanítvány felcsúti cigány alkalmas.
illesl
2017. augusztus 08. 14:54
Orbán Viktor és Vona Gábor nem egy súlycsoport. Vona politikusnak alkalmatlan, sem pártelnöknek, sem egyébnek nem jó.
csuka
2017. augusztus 08. 11:04
Így lopunk mi: (FIDESZDSZ maffia) ”Döbbenetesen alacsony áron bérel egy egész budavári házat, majd több mint százszoros árréssel adja ki turistáknak az Orbán-családdal remek kapcsolatokat ápoló Zsidai Zoltán Roy - derül ki a hvg.hu keddi cikkéből. „ https://alfahir.hu/2017/08/08/zsidai_zoltan_roy_budavari_onkormanyzat_korrupcio
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!