Ifjú cigányprímások versenyeztek Balatonfüreden

2017. július 27. 17:03

A 28 éves Varga Jenő nyerte a cigányprímások balatonfüredi versenyét, fődíja egymillió forint. Varga emellett elnyerte az Anna-bál prímása címet is, így felléphet a jövő évi, 193. Anna-bálon is, amelynek a kísérőrendezvénye a prímásverseny.

2017. július 27. 17:03

Július 24-én és 25-én idén is nagy érdeklődés mellett zajlott az ötödik alkalommal megrendezett prímásverseny, a balatonfüredi Anna-bál egyik kísérőrendezvénye.  A versenyt 16 és 35 év közötti klasszikus cigányzenét játszó hegedűsök számára hirdette meg a Hagyományok Háza és Balatonfüred Önkormányzata. A megmérettetésre egy keszthelyi versenyző kivételével budapestiek jelentkeztek.

Az első helyezett, a 28 éves budapesti Varga Jenő hatévesen kezdett hegedülni, zenészcsaládból származik, édesapja és nagyapja is prímás. Saját zenekara még alakulóban van, többek között Kállai Ernő zenekarában működik közre, jelenleg külföldi turnéját szervezi. 

Az idei prímásverseny döntője öt prímás részvételével zajlott kedden és szerdán a balatonfüredi Kisfaludy Galériában. A prímásokat a Magyar Állami Népi Együttes zenekara kísérte.

A Prímásverseny fődíját, az egy millió forintot Varga Jenő nyerte el. A második, 500 ezer forintos díjat budapesti Balázs Tamásnak ítélték oda, míg a harmadik helyezett, a szintén fővárosi Ökrös Róbert 300 ezer forint pénzjutalomban részesült.  A két különdíjas, Sárközi Dávid és a keszthelyi Farkis Béla 200 ezer forint díjazású fellépést nyert a Magyar Állami Népi Együttessel. Az első helyezett Varga Jenő a pénzjutalom mellett elnyerte az Anna-bál prímása címet is, így felléphet a jövő évi, 193. Anna-bálon is.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. július 27. 18:18
Most az úszó VB miatt rengeteg külföldi jár nálunk a Balatonon is. Ez egy plusz kultúrprogram nekik is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!