Meghalt Pásztor Albert korábbi miskolci rendőr-főkapitány

2017. május 13. 17:06

Meghalt Pásztor Albert, nyugalmazott rendőr ezredes, akit korábban a cigányokkal szemben diszkriminatívnak tekintettett kijelentései miatt váltottak le a miskolci rendőr-főkapitányi posztjáról, később pedig a baloldali pártok támogatásával indult a miskolci polgármesteri székért. Pásztor Albert hatvankét éves volt.

2017. május 13. 17:06

Hatvankét éves korában meghalt Pásztor Albert nyugalmazott rendőr ezredes, korábbi miskolci rendőr-főkapitány – erősítette meg az MTI értesülését Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Halálának okáról nem adtak tájékoztatást. 

Pásztor azzal vált országosan ismertté, hogy 2009-ben egy sajtótájékoztatón kijelentette: az elmúlt időszak utcai rablásainak elkövetői mind cigányok voltak, ennek kimondása pedig hátráltatja a helyzet megoldását. A nyilatkozatt miatt a tisztségéből rögtön leváltották, majd több párt és a borsodi cigány vajda tiltakozásának hatására később visszahelyezték. 2010-ben aztán önként távozott a rendőrség kötelékéből.

A politikában 2014-ben aktivizálódott újra, amikor függetlenként, de a DK és az MSZP támogatásával elindult a miskolci polgármesteri székért az önkormányzati választáson. A választást végül a fideszes Kriza Ákos nyerte. Ezt követően Pásztor nem szerepelt nyilvánosan.

 

 

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2017. május 15. 12:28
Nyugodjék békében! Személye a bizonyíték annak, hogy a tisztesség időnként mégis csak képes felülírni a párthovatartozást.
polnemkor
2017. május 14. 11:13
MIÓTA LEHET A MANDINEREN EGY HALÁLHÍRT LÁJKOLNI??? Van még lejjebb, újmandiner? Mert ez már tényleg a szennybulvár legaljánál is lejjebb van!
74bro
2017. május 14. 06:26
Képzeljük el, hogy a németországi Essen fökapitánya kijelenti: a városban elkövett kábítószerrel kapcsolatos büncselekmények többsége bizonyos libanoni klánok tevékenységéhez kapcsolható. Nem elképzelhetetlen. Levátják. Nem elképzelhetetlen. Korrekten aktív polgárok lemmingtüntetést szerveznek a rasszizmus és a kirekesztés ellen, szorongó politikusok figyelmeztetnek az idegengyülölet be nem látható következményeire - nem elképzelhetetlen. Polgárok és pártok spontán tüntetést tartanak a munkájában nem a politikai korrektséget, hanem a reális szükségeket szem elött tartó delikvens mellett (élükön a libanoni godfather of all godfathers), amely eseményröl a média nem politikailag korrekten (vagyis igazat mondva) beszámol - elképzelhetetlen. Ki is tanít kit demokráciából?
mer-kell
2017. május 13. 22:55
Sajnos mindig a jók mennek el. :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!