Nagyon kikapott a Fidesz a zuglói időközin

2017. április 23. 20:14

Majdnem kétszer annyi szavazatot kapott a DK-MSZP-Párbeszéd közös jelöltje, Bitskey Bence a zuglói időközi önkormányzati képviselő-választáson, mint a Fidesz jelöltje, Somodi Zoltán – írja az Index. 2014-ben csupán hét szavazattal nyert a baloldali jelölt a körzetben.

2017. április 23. 20:14

Bitskey Bence, a DK-MSZP-Párbeszéd közös jelöltje nyerte a zuglói időközi önkormányzati képviselő-választást – írja az Index. A portál információi szerint Bitskey közel kétszer annyi voksot szerzett, mint a Fidesz jelöltje, Somodi Zoltán. 

Az egyelőre nem hivatalos adatok szerint Bitskey 793, míg Somodi 404 voksot szerzett. 

2014-ben ennél jóval szorosabb volt az eredmény, mindössze hét voks volt a különbség a baloldali és a fideszes jelölt között. Akkor az MSZP-Együtt-DK-PM-Összefogás Zugló jelöltje, Sápi Attila 694 voksot szerzett, míg a fideszes Szatmáry-Jähl Angela 687-et. A Civil Zugló Egyesület színeiben most és akkor is induló Drevenka Monika 2014-ben 264 szavazatot kapott, az akkori LMP-s jelölt Polán Tamás Károly 172-t, a jobbikos Czeglédi János 183-at, míg a Magyar Munkáspárt jelöltje, Bejczi Anna 33-at.

FRISSÍTÉS

Makranczi László, Zugló jegyzője arról tájékoztatta vasárnap este az MTI-t, hogy a győztes Bitskey Bence 790 szavazatot szerzett, míg Somodi Zoltán Józsefre, a Fidesz-KDNP jelöltjére 404-en szavaztak.

Drevenka Monika, a Civil Zugló Egyesület és az Együtt közös jelöltje 173, az LMP színeiben indult Csordás Balázs Gyula 81, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot képviselő Tóth Imre 109, a Magyar Munkáspárt jelöltje, Szentpáli Kolos pedig 6 szavazatot kapott.

A jegyző elmondta azt is, hogy az 5922 választásra jogosult mintegy negyede, 1569 ember ment el szavazni és mindössze hat érvénytelen szavazat volt az urnákban.

A XIV. kerület 3. számú egyéni választókerületében azért tartottak időközi képviselő-választást, mert az egy évvel ezelőtt tisztázatlan körülmények között eltűnt MSZP-s önkormányzati képviselőnek, Sápi Attilának a jogszabályok szerint január végén megszűnt a mandátuma.

(Index / MTI)

Összesen 211 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2017. április 24. 14:13
A zugloiak megkaptak, ha mar egyszer nem mentek el valasztani! De mi ez a nevetseges putyinozas a sok szoci, libri nepsegtol? Ezt a butasagot felkaptak, esz nelkul szajkozzak, de azt sem tudjak, mit beszelnek. Ugyanaz a kategoria, mint a mindenki lop! Ovodasok a homokozoban.
nyugalom
2017. április 24. 14:13
A zugloiak megkaptak, ha mar egyszer nem mentek el valasztani! De mi ez a nevetseges putyinozas a sok szoci, libri nepsegtol? Ezt a butasagot felkaptak, esz nelkul szajkozzak, de azt sem tudjak, mit beszelnek. Ugyanaz a kategoria, mint a mindenki lop! Ovodasok a homokozoban.
OberEnnsinnen
2017. április 24. 12:05
Bitskey Bence, DK-MSZP-Párbeszéd: 790 szavazat Az 5922 választásra jogosult mintegy negyede, 1569 ember ment el szavazni. tehát: 5922-ből kapott 790-et ez a Bence gyerek. (Szerencsétlen, nagyon megbánja még, hogy rossz oldalra állt.) Durván: 12%-ot kapott. TIZENKETTŐ SZÁZALÉK - EZ A NAGY ÖRÖMKÖDÉS OKA. Viszont: az 1569 szavazóból 1150-et az ellenzék, a Fidesz-ellenes tábor szerzett meg. Ez legyen elgondolkodtató. A nemzet- és magyarellenes hisztéria ma kb. 20%-on áll a bal-lib táborban. Ez is fontos.
br-o
2017. április 24. 10:47
Nagyon kemény lejárató kampányt toltak a fideszes jelöltről Zuglóban. Kétszer is megszórták a körzetet nyomdai minőségű szórólapokkal, ahol a jelölt vagyonosodását firtatták, meg hogy nem is zuglóban lakik, miből van a rózsadombi háza, stb. Természetesen a lapokon nem volt feltüntetve a szerző. :) A jó doktor meg állítólag önkormányzati lakásokat ígérgetett. http://pestibulvar.hu/2017/04/20/ez-a-legalja-a-rozsadombi-zugloi-fideszes-kepviselojelolt-es-az-alpolgarmester-onkormanyzati-lakassal-probal-szavazatot-vasarolni-hetvegere/ És ez egy xaros időközi önkormányzati választás 2017-ben. Mi lesz itt még?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!