Megújul a Szent Ferenc Kórház

2017. február 09. 22:21

A Budapesti Szent Ferenc Kórház évek óta sok jószolgálati kezdeményezés főszereplője, többek között létrehoztak létre egy játszóteret a kórház nagy ősparkjában a környék lakóinak, és egy kardio-tanösvényt, amellyel segíteni kívánják a lakosság körében a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium finanszírozásában 228,6 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el, amelyből folytatják a kórház energetikai korszerűsítését.

2017. február 09. 22:21
A Szent Ferenc Kórház évek óta sok jószolgálati kezdeményezés főszereplője, többek között játszóteret hoztak létre a kórház nagy ősparkjában a környék lakóinak, a Hűvösvölgyi út–Szerb Antal utca–Széher út vonzáskörzetében. A kórház nagy parkjában létesült a kreatív, csak természetes anyagokból készült játszópark, ahova azóta a környékbeli kisgyermekesek járnak, hiszen az itt élőknek nincsen saját, közeli játszótere. A játszótér arra is alkalmas, hogy a család akkor is együtt lehet, ha a kórházban egy hozzátartozót látogatnak, hiszen a látogatás ideje alatt a gyerekek játszhatnak a parkban - írja a Képmás.
 
Létrehoztak továbbá egy kardio-tanösvényt is, amellyel segíteni kívánják a lakosság körében a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését. Ezért megnyerték a Társadalmi Felelősségvállalás (CSR) Díját.  
 
Sokféle fejlesztés zajlik még a kórház épületén, azon belül és kívül is. Ennek célja a bővítés, az energiahatékonyságra való áttérés (napelemes rendszerek), új eszközpark beszerzése, és modern gyógyítási metódusok (pl. nappali kórház) lehetővé tétele.
 
Épületenergetikai korszerűsítés a Szent Ferenc Kórházban
 
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium finanszírozásában a Budapesti Szent Ferenc Kórház 228,6 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el, melyből a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával, a Széchenyi Terv 2020 keretében a kórház az energetikai korszerűsítésnek egy következő állomásához ér, mely összköltségvetésű energiahatékonyságot szolgál, és általa magasabb komfortfokozat érhető el az intézményben - olvasható a Képmásban.
 
A több mint 75 éves Budapesti Szent Ferenc Kórház jelenlegi profilja a kardiovaszkuláris rehabilitáció és a cukorbeteg, illetve magas koleszterinszintű betegek ellátása. A kórház területi ellátás szempontjából a közép-magyarországi régió akut eseményen és szívműtéten átesett betegeiért felelős. A megváltozott profilhoz kapcsolódóan több fejlesztés is zajlik az intézményben, melyek növekvő betegkört és gazdagodó ellátási profilt tesznek lehetővé.
 
Az energetikai elvárások az elmúlt 30 évben jelentősen megváltoztak. A jelenlegi épület az építési korának megfelelő színvonalon volt kialakítva, így energetikailag a mai elvárásoknak nem felel meg. A tulajdonos-üzemeltető két lépésben korszerűsítési projekteket indított el, melyből az első ütem lezárult, hőszigetelés és használati meleg víztermelés napkollektorral témákban. A jelen projekt egy további előrelépés lesz az energiahatékonyság irányában.
 
A mostani beruházás keretében a következők valósulnak meg: nyílászáró-csere, fűtési és HMV-előállító rendszer korszerűsítése, új hűtési rendszer kialakítása, napelemes rendszer kialakítása. Összességében az energiaköltségek 5-9%-a megspórolhatóvá válik úgy, hogy közben magasabb komfortfokozat biztosítható a tervezett területen. A projekt befejezése 2017. október végére várható.
Mandiner éves előfizetés féléves áron!

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!