Idegenvezetők Világnapja 2017

2017. február 21. 18:25

Az Idegenvezetők Világnapját 2017. február 24-26. között szervezik meg fővárosunkban a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a budapesti idegenvezetők. A rendezvény társszervezői a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK), illetve a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM). A rendezvény fővédnöke Tarlós István főpolgármester.

2017. február 21. 18:25

Az esemény keretében több napon keresztül budapesti idegenvezetők mutatják be az érdeklődők számára a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit. Idén is számtalan tematikus sétával, koncerttel, múzeumi tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket, akik részt vehetnek buszon, hajón, villamoson szervezett városnéző túrákon. A központi helyszínen, a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központban 2017. február 26-án turisztikai kiállítással és kulturális bemutatókkal is készülnek a szervezők.

A WFTGA nemzetközi szervezet indította el ezt a turisztikai eseményt. Budapesten 1991. óta, Deák Judit, a MISZ első elnökének kezdeményezésére, buszos városnézésekkel, a világörökségi színhelyeket bemutató gyalogos sétákkal ünneplik a szakma napját.

A főváros és több vidéki város idegenvezetői – a világszervezet céljával azonosulva – évről évre ingyenes városnézésekre hívják a hazai közönséget. 

Céljuk, hogy felkeltsék a helyi lakosság, a városvezetők, a média figyelmét az idegenvezetők szakmai felkészültségére, értékteremtő és közvetítő munkájára. Továbbá munkatapasztalataik, szakmai sikereik és problémáik megfogalmazásával befolyásolni, segíteni kívánják az országimázs-teremtésért felelős turisztikai, politikai döntéshozók munkáját.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Idegenvezető Továbbképző Központja (BKIK ITK) 2003-ban vette át a világnap szervezését és azóta minden évben ezzel az eseménnyel nyitja meg a turisztikai szezont.

A rendezvény folyamatosan bővülő programjai a BKIK honlapján és Facebook oldalán megtalálhatóak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!