A „nem-Orbán” víziónak kevés

2017. január 08. 11:28

Az a jó ebben a logikában, hogy már élesben megbukott, de annak a tanulságait úgy vonjuk le, hogy csináljuk ugyanazt, de maxiultrajobban. Elkezdték az összefogás 2.0-t.

2017. január 08. 11:28
Weiss Eszter

„Heller Ágnes az atv.hu kérdésére, hogy össze kell-e fognia a Jobbiknak és a »baloldalnak« a következőt nyilatkozta:»Nem lenne rossz, ha megtennék, de ha nem akarják, ne tegyék. Az összefogás talán nem is jó szó, de támogathatnák egymást.« Konrád György ugyanitt a kérdésre így felelt: »Az ördög öreganyjával is össze lehet fogni, ha teljesülhet a cél, a választási törvények demokratikus megváltoztatása.«

(...)

Elkezdték az összefogás 2.0-t, a teljes körű, legszélesebb összefogást. Nincs más megoldás, a Fideszt le kell váltani, ilyen a választási matek. Egy ellenzéki jelölt kell minden körzetben, ezt mutatják az időközik is. És különben is, ez a Jobbik nem az a Jobbik, nincs már Novák Előd, viszont vannak kölyök vizslák és ott gyúrt Vona az ATV-n, mutatva, hogy ő is csak egy jó szándékú demokrata, aki le akarja váltani a kormányt.  Végül is ismerjük azt a toposzt, hogy »az összefogásba be kell venni a jobboldali demokratákat is«. 

Az a jó ebben a logikában, hogy már élesben megbukott, de annak a tanulságait úgy vonjuk le, hogy csináljuk ugyanazt, de maxiultrajobban.

(...)

A „nem-Orbán” víziónak talán kicsit kevés. Esetleg inkább azt kellene elmondani, hogyan nézne ki az Orbán utáni világ, miben lenne más, mint a mai és mint a 2010 előtti, ha ránk szavaztok.”

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dakotasámán
2017. január 09. 13:19
"Az a jó ebben a logikában, hogy már élesben megbukott, de annak a tanulságait úgy vonjuk le, hogy csináljuk ugyanazt, de maxiultrajobban." hogy is van ez ? ha valami nem sikerül zorbánnak először, azt 2x akkora erővel próbálja meg. ez egy katonai szemléletmód egyébként. mi is a gond az összefogás 2.0 -val ? csak zorbán próbálhatja ugyanazt 2x akkora erővel másodszor ? nem kell a spanyol viaszt feltalálni!
gonterl
2017. január 09. 09:15
Az én vízióm: Nem csak Orbán. Szerintem az elkövetkező választásnak csak korlátozott hatáskörűnek és időtartamúnak kell lennie. Ennek az ideiglenes Országgyűlésnek csak az lehet a feladata, hogy biztosítsa azokat a törvényi és alkotmányos feltételeket, amelyek lehetővé teszik a vízióm beteljesülését. Nyilvánvaló, hogy az Alaptörvényt is úgy kell megváltoztatni, hogy a választók valóban választhassanak a két, vagy több változat közül. Feltételezem, hogy a versengő variációk nyolcvan százaléka azonos lesz, ezért a maradék húsz százalékok lényegéről kell a választókat meggyőzni. Ebben az esetben bárkivel össze lehet fogni, aki ennek az akadályát meg akarja szüntetni. A fentiekből következik, hogy a mostani helyzetet úgy ítélem meg, hogy a jelenlegi alaptörvény és törvények csak Orbánnak kedveznek, másnak hátrányosak. Az egyenlőség biztosítása azt is jelenti, hogy az Orbán vezette Fidesznek ugyanazok a lehetőségek rendelkezésére állnak, mint másoknak.
ptrfarkas43
2017. január 08. 20:18
Az Orbánozáson kívül talán más is kellene, a sokkal jobb volt 2002-2010-ben kevés.
yes_we_can
2017. január 08. 19:16
"...a választási törvények demokratikus megváltoztatása." Azért erre kíváncsi lennék!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!