3–1 a javunkra!

2016. december 09. 13:03

Ez a cikk különösen azoknak készült gyógyírként, akiket túlzottan elszomorított Norbert Hofer szabadságpárti osztrák elnökjelölt múlt vasárnapi váratlan veresége.

2016. december 09. 13:03
Lovas István

A higanytermészetű Recep Tayyip Erdogan török elnök bármelyik pillanatban – az Európai Unió viselkedésére reagálva –, türelmét vesztve nyithatja fel a török határsorompókat és engedhet rá Európára egy akkora migránsözönt, amekkorát a sokat tapasztalt és főként az utóbbi időkben a népakarattól elszakadt gazember vezetői miatt elszenvedő kontinens még sohasem látott.

Ha ez bekövetkezik, Hoferen és a kandallójuk mellett ugrásra készen álló más európai jobboldali vagy radikális politikusokon ez annyit lök a siker felé, amennyit egy erős kézzel megtaszított vidámparki kecske tudna taszítani a sínjére ültetett Jean-Claude Juncker nevű, velejéig szélhámos, multibérenc luxemburgi uniós vezetőn.

De akkorát, hogy az az egész migránsválság fő okozójának joggal tekintett, a hatalomhoz laza fogsora minden szorításával kapaszkodó, ex-KISZ-es propagandista Angela Merkel negyedik uralkodási periódusát is igencsak kérdésessé tenné.

Miközben – és ez a lényegek lényege – a világ legerősebb és, sajnos, még mindig egyetlen szuperhatalmának, az Egyesült Államoknak megválasztott elnöke, Donald Trump foglalja el fehér házbeli trónját jövő január 20-án.

Amitől az események olyannyira felgyorsulnak majd, hogy talán a fejkapkodás kifejezés is eufemizmusnak hat, amellyel jellemeznénk a most hatalomban lévő, »transzatlantista« imádattal átitatott maffiózó politikai elit tagjainak testmozgását.

Van egy világszerte ismert norvég társadalomtudós, a Hawaii Egyetemen tanító Johan Galtung, aki pontosan előrejelzett olyan világeseményeket, mint az iráni forradalom, a pekingi Mennyei Béke terén 1989-ben kirobbant forradalom, a szovjet birodalom ugyancsak nyolcvankilences összeomlása és az egymás utáni világválságok.

Nos, a napokban lélegzetállító próféciák hagyták el Galtung számítógépének billentyűzetét.

Tíz történelmi birodalom emelkedését és bukását összehasonlítva és hosszan tanulmányozva nem kevesebbet jósol, mint azt, hogy Amerika globális hatalma Trumppal kezdődően huszonöt év alatt össze fog omlani a fenn nem tartható gazdasági, társadalmi, katonai és politikai ellentmondások miatt, miközben egyre nő majd a konfliktus az Egyesült Államok, a NATO és katonai szövetségesei között.

Na már most, kinek is jó ez? Nekünk, a nyugati világot kormányzó elittel totálisan torkig lévő népnek, azaz a »durungoknak« vagy az urbánus, elitnyaló-faló és annak minden propagandaszólamát a megkapott vagy még elvárt, illetve remélt anyagi előnyök ellenében magáévá tevő »értelmiségieknek«?

A kérdés puszta retorika. A válasz üvöltő evidencia.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szancso
2016. december 10. 11:05
Jó cikk, de azt hiszem nem lesz valóság. Addig, mig mi választók nem jutunk el egy közös nevezőre, az élet elsőbbségére (és itt a háborúkra gondolok), és csakis olyan politikusnak adjuk a voksunkat, akinek a béke fontos minden más ellenségeskedést félre téve, nem fog változni a helyzet. Marad az acsarkodás, mint ezt egyes mandi kommentelők nap mint nap bizonyítják.
kunmatyo
2016. december 10. 09:13
A zseni libibolsik ne ide írjanak,népszava,és új népszabó alapítása,ammá igen.
Brandinerke
2016. december 09. 20:46
"és így a kapott Hofer-góllal 3–1-re vezetünk, számunkra mindaz égi és földi manna, ami a világon a legnagyobb jót, a legfőbb értéket, a béke esélyét növeli." Lovas úr, milyen béke esélyről beszél? Ön jól van? Nem béke, hanem háború lesz. Utána igazodunk Ázsiához.
jolly77
2016. december 09. 17:47
a valóság az, hogy Európában még sohasem nyert választást migránsellenes párt... sőt mintha kifejezett protest-hangulat lenne a migránsellenességgel szemben Le Pen-t ráadsul legutóbb közvetlenül a terrorcselekmények után szavazták le a mérsékelt jobboladaliak és a balodal.. miért lenne ez másképp jövőre, pláne, ha nyugottabb lesz a hangulat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!