Lázár: Nem kell félni az uniós pénzek elvesztésétől

2016. október 13. 16:29

A miniszterelnök az összes frakcióval rendelkező párt vezetőjével találkozik, hogy meggyőzze őket az alaptörvény-módosítás szükségességéről, jelentette be Lázár János, elmondva azt is: az MSZP elnökével már pénteken, a Jobbik vezetőjével viszont csak a jövő héten egyeztet majd Orbán Viktor. Lázár a kormányinfón bejelentette az új budai szuperkórház helyét és azt is, hogy még több pénzt költünk majd határvédelemre.

2016. október 13. 16:29

Az a kormány célja, hogy meggyőzze a parlamenti frakciókat arról: az alaptörvény módosítása elengedhetetlenül szükséges, hogy az ország határait megvédjék, közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten. Lázár János elmondta, a miniszterelnök erről egyeztet pénteken az MSZP elnökével, jövő héten pedig a Jobbik elnökével.

A miniszter a jövő heti európai tanácsi ülésről azt mondta, Magyarország politikai célkitűzése, hogy megakadályozza a kötelező kvótát, és várakozásaik szerint a tanács tagjai megerősítik korábbi álláspontjukat: csak önkéntes lehet a kvóta.

Lázár szerint nem kell férni az uniós pénzek elvesztésétől

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közlése szerint nincs alapja annak a félelemnek, ami az uniós források felfüggesztéséről szól. Lázár János közölte: jövő szerdán Brüsszelbe megy a helyzet tisztázása érdekében.

A tárcavezető kifejtette, hogy Magyarország ebben az EU-s ciklusban 8900 milliárd forintot kap, a keret 65-70 százalékát már meghirdették, és még idén szeretnék a teljes forrást hozzáférhetővé tenni. Hozzátette: tart a pénzek elosztása, ebben Magyarország az első a visegrádi négyek országai között és a hatodik helyen áll az Európai Unióban.

Kelenföldön lesz a budai szuperkórház

A kormány döntött arról, hogy a Kelenföldi pályaudvar közelében építi meg a dél-budai egészségügyi centrumot, jelentette be Lázár. Elmondta: a tervek szerint ez egy több mint ezer ágyas új egészségügyi intézmény lesz, amelyet mindenképpen az M1/M7-es autópálya közelében lévő területen szeretnének megépíteni úgy, hogy a metró- és az autóbuszos csatlakozás is elérhető legyen. Jelezte, a beruházás tervezői munkájának előkészítésével a kormány Noll Tamás építészt kívánja megbízni.

Még több pénz határvédelemre

A kormány 29,4 milliárd forint többletforrást ítélt meg a Belügyminisztériumnak a szerb-magyar határszakasz védelmére – közölte Lázár János. A miniszter kifejtette, hogy az illegális bevándorlás kezelése az elmúlt másfél évben több mint 100 milliárd forintba került a déli határon. Beszámolt arról is, hogy a Semmelweis Egyetem kezdeményezésére új gyermekgyógyászati központ létesül, továbbá fejlesztések lesznek a gyógyszerészeti karon és a fogászati klinikán is.

Újabb bürokráciacsökkentés jön

A tárcavezető tájékoztatása szerint a közigazgatás korszerűsítésre a következő 3 évben 250 milliárd forintot fordítanak, s a bürokráciacsökkentés jegyében további 45 jogszabály módosítását kezdeményezik. Lázár János azt is tudatta, hogy a 300 négyzetmétert nem meghaladó lakásbővítéseket a továbbiakban nem kell engedélyeztetni, csak bejelenteni. Emellett döntöttek arról, hogy évente 1,5 milliárd forintot fordítanak a népi műemlékek – malmok, tanyák – felújítására, megmentésére. (MTI)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2016. október 14. 11:56
Hát ... szerintem kettőnk közül te félsz jobban. Te nyúlod, nem én! "Lázár: Nem kell félni az uniós pénzek elvesztésétől"
kuwiq
2016. október 13. 20:48
Nem mi félünk, nem mi kapjuk, semmi közünk hozzá.
Üresfejű hibrid
2016. október 13. 19:50
27 év, pardon.
Üresfejű hibrid
2016. október 13. 19:50
Úristen, sose lesz vége ennek az Uniós tarhálásnak? 25 évvel a redszerváltás után még mindig az alamizsnát lessük nyugatról. Lehangoló és szégyellnivaló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!