Románia? (3.)

2016. október 21. 07:31

A DNA ámokfutása mögött az Amerikai Egyesült Államok áll, és persze végső soron ott áll az a román politikai elit is, amely éppen most válik ennek az Egyesült Államok által kézi vezérelt, CIA által irányított szervezetnek az áldozatává.

2016. október 21. 07:31
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt

Ugyanis a DNA ámokfutása mögött az Amerikai Egyesült Államok áll, és persze végső soron ott áll az a román politikai elit is, amely éppen most válik ennek az Egyesült Államok által kézi vezérelt, CIA által irányított szervezetnek az áldozatává. Miképpen a Válasz fogalmazott a már említett, Román börtönlottó című, 2015. februári cikkében, Románia ma „amerikai műveleti terület”. Ehhez az állapothoz pedig egyaránt vezettek külső kényszerek, továbbá az, hogy a román elit (mint oly’ sokszor már az ország történelme során!) egyszerűen lemondott az önálló cselekvésről és az ország jövőjének valódi befolyásolásáról. Most éppen az Egyesült Államoknak adta át ezt a szuverenitást.

A külső kényszer – amely persze szintén nem független az ország politikai elitjének ténykedésétől! – maga az IMF. Az az IMF, amelytől az Orbán-kormány minden erejével igyekezett megszabadulni, és ezt az igyekezetet siker koronázta. Ezzel szemben Románia hatalmas hiteleket vett fel az IMF-től (e hitelek nélkül csődbe is ment volna az ország), és az IMF azóta szintén saját műveleti területének tekinti Romániát. Az IMF-küldöttség szinte szünet nélkül Bukarestben tárgyal, és ahogy a Krónika már 2014. februárjában megírta, Andrea Schaechter, az IMF bukaresti küldöttségének vezetője »további költségvetési szigort« vár Romániától. (…)

Az érdeklődésnek Románia geostratégiai helyzete az oka.

Mindenekelőtt: miután az Erdogan vezette, iszlamizálódó Törökországban egyre kevésbé bíznak az amerikai stratégák, ellenben mindenképpen szükségük van egy fekete-tengeri kikötőre, kinézték maguknak Constantát. Romániában ma egyre növekszik az amerikai katonai jelenlét, Constanta pedig kiváltképp fontos városa az amerikai fegyveres erőknek. S azt sem felejthetjük el, hogy Románia szomszédos Ukrajnával és Moldáviával, amely országok szintén fontos szerepet játszanak Washington politikájában. Az pedig rendkívül aggasztó, hogy a Moldáviát (Besszarábiát) politikai oldaltól függetlenül ma is Nagy-Románia részének tartó Romániában gyakorlatilag farkasszemet néz egymással a két szuperhatalom, Oroszország és az Egyesült Államok.

A fent említett okok miatt Amerika számára fontossá vált Románia politikai elitjében azonban szintén nem bíznak az Egyesült Államok irányítói. Ezért döntöttek úgy, hogy egyszerűen lecserélik a román politikai elitet, jobb és baloldalt egyaránt, és helyükre ültetik a „saját nevelésű” elitjüket. E cél szolgálatában áll többek között a DNA.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sozlib_abschaum
2016. október 21. 19:14
"A DNA ámokfutása mögött az Amerikai Egyesült Államok áll", akkor románia napjai is meg vannak számlálva.
OberEnnsinnen
2016. október 21. 17:35
"Ezért döntöttek úgy, hogy egyszerűen lecserélik a román politikai elitet, jobb és baloldalt egyaránt, és helyükre ültetik a „saját nevelésű” elitjüket. E cél szolgálatában áll többek között a DNA.”" Így igaz. A DNA a mai Securitate. A különbség: a Secu lényegében Ceausescunak tett esküt, a DNA lényegében a Goldman Sachs-nak.
OberEnnsinnen
2016. október 21. 17:32
"Laura Codruța Kövesi rámutatott, hogy tavaly rekordszámú (1250) gyanúsítottat állított bíróság elé a DNA, és csaknem félmilliárd euró értékű vagyonelkobzást rendeltek el. A DNA 2015-ben hatszor több köztisztviselő ellen indított bűnvádi eljárást, mint a Kövesi 2013-as kinevezése előtti évben."" Erre Rákosi elvtárs is csettintene.
BőröndÖdön
2016. október 21. 17:08
Zsótika,naná,hogy minden mögött az USA,áll,sőt nekem felsejlik a Soros is,nézd csak meg jobban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!