Startol a Szikra-Díj

2016. szeptember 28. 13:26

2016-ban először kerül odaítélésre Magyarország keresztény könnyűzenei díja, a Szikra-díj. A legnívósabb, keresztény szellemiségű alkotók és előadók elismerését célzó kezdeményezés az amerikai GMA Dove Awards mintájára, és annak szakmai partnerségével jön létre.

2016. szeptember 28. 13:26
A Szikra-Díj összehoz, és hidat épít
 
A szervezők célja a Magyarországon is egyre népszerűbb keresztény zenei kultúra szakmai fejlesztése, új és pozitív üzenettel bíró alkotások létrejöttének inspirálása, a minőségi magyar keresztény zenészek és előadók munkájának elismerése. Mindezt felekezet-függetlenül, egybegyűlve a közös célért, hidat építve a szcéna hazai zeneiparban való elismertetéséhez, egységben valósítják meg.
 
A Szikra-Díj nem csupán egy gála, hanem összefogás, ami szakmai eseményekkel, workshopokkal és publikációkkal folyamatos támogatást nyújt a résztvevő produkcióknak, beleértve az abban közvetlenül és közvetetten dolgozó szereplőket, a dalszerzőtől az előadóig, a hangmérnöktől a menedzserig.
 
A Szikra-Díj zsűrije publikus, tagjai a zenei életben már bizonyítottak, és szakmai szempontok alapján jutalmazzák a legjobbakat. A zsűri: Mező Misi (énekes, Magna cum Laude), Pajor Tamás (szövegíró, Amen), Bolyki György (énekes, Bolyki Brothers), Gerendás Dani (dobos, The Biebers, Margaret Island) és Czabán Gábor (dj, Dj Revolution). A zsűri elnőke: Horváth Gergő (rádiós műsorvezető).
 
A Szikra-Díjat 2016. november 10-én, egy ünnepélyes díjátadó gála keretein belül a Duna Palotában az alábbi kategóriák győztesei kapják: legjobb előadó, legjobb együttes,
legjobb dal, legjobb dicsőítő dal, legjobb album, közönségdíj.
 
A nevezési feltételek elérhetőek a Szikra-Díj honlapján és FB oldalán.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!