Nick Vujicic az iskolai erőszak ellen kampányol

2016. szeptember 22. 16:30

A végtagok nélkül született férfi előadásainak célja a figyelemfelkeltés, és az áldozatok segítése. Előadásain megtelik a nézőtér, az élő internetes közvetítést iskolákban is követik.

2016. szeptember 22. 16:30

Senki sem fontosabb másoknál és mindnyájunknak szüksége van valakire - hangsúlyozta Nick Vujicic Novák Katalin és Soltész Miklós államtitkárokkal közösen tartott sajtótájékoztatóján, a budapesti Nem adom fel Kávézóban.

A végtagok nélkül született férfi másodszor járt hazánkban. A világhálón keresztül ötszáz iskola diákjai követték élőben a motivációs tréner „Maradj erős!” című előadását. Az EMMI támogatásával megvalósuló rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az iskolai bántalmazásokra, valamint erőt és reményt adjon a bántalmazottaknak, kirekesztetteknek, megalázottaknak. Nick Vujicic ez év elején indította figyelemfelkeltő kampányát az Egyesült Államokban.

Novák Katalin, az EMMI család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hangsúlyozta, az iskolai zaklatás egy olyan probléma, amely jelen van a mindennapokban és elérheti a gyerekek mindegyikét, függetlenül attól, milyen körülmények közül érkeznek, milyen kihívásokkal élnek. A gyerekeket nemcsak fel kell vértezni, azért, hogy ne szenvedjenek el hasonlót, hanem meg is kell velük értetni, miért nem válhatnak elkövetőivé erőszakos cselekménynek. Erről beszélni kell az iskolában és otthon a családban is. Az államtitkár kiemelte, a szülőknek is felelőssége van abban, hogy a gyerekek a saját kihívásaikra megfelelő választ tudjanak adni. Fontos, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban találkozzanak az sajátjuktól eltérő élethelyzetekkel, így ők is nyitottabbak, elfogadóbbak lesznek — tette hozzá.

Attól az üzenettől, amelyet Nick átadott az előadásán, sok fiatalnak fordult meg az élete, változott meg a gondolkodása — emlékezett vissza Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár Nick Vujicic egy három évvel ezelőtti káposztásmegyeri előadására.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!