Sokkoló: az egyik legnépszerűbb ropogtatni való is szerepel a legártalmasabb ételeink listáján
Rákkeltő anyagok – kiderült, melyik három összetevő a legveszélyesebb az élelmiszerekben.
Ismerik a mondást, hogy minden, ami az életben jó, az vagy egészségtelen vagy erkölcstelen? Nos, az utóbbiról nincs információnk, de az előbbivel kapcsolatban jó hírünk van: újabb finomságról derítették ki, hogy a korábbi véleménnyel ellentétben nem emeli a károsnak minősített LDL-koleszterin szintjét, vagyis nem káros az egészségünkre.
Egy, az American Journal of Clinical Nutrition nevű folyóiratban nemrég megjelent tanulmány azt mutatja: az „érintetlen” zsírtartalmú sajt nincs jelentős hatással a rossz (LDL) koleszterinszintünkre, ám pozitív, s mi több az értekezés szerint még a zsírszegény sajtnál is pozitívabb hatást gyakorol a jó (HDL) koleszterinszintünkre — számol be a Food & Wine nyomán az elelmiszer.hu
*Az anyag megjelentetését a Splendidea Communications Kft. támogatta