MNB-alapítványok: jegyzőkönyvek miatt nyomoz a rendőrség

2016. július 22. 18:41

Hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt nyomoz a rendőrség az MNB PADA alapítványa által közzétett jegyzőkönyvei miatt, amelyek a keltezésüknél későbbi határozatokra hivatkoznak. Az ügyben a fideszes főfeljelentőként elhíresült Tényi István tett feljelentést, de nyomoznak a szocialisták hűtlen kezelés miatti feljelentése nyomán is.

2016. július 22. 18:41

Nem stimmelnek az egyik MNB-alapítvány, a PADA közérdekű adatként kiadott kuratóriumi jegyzőkönyvei, amelyeket a szocialisták adatigénylési pere folytán tett közzé az alapítvány. Eközben viszont a PADA honlapján más adatokat tartalmazó dokumentumok szerepelnek. Nem csak a jegyzőkönyvekkel van gond, de egyes befektetési döntésekben például a keltezésnél későbbi dátumokban meghozott határozatokra hivatkoznak – írja az Index.

Az ügyben hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt indított nyomozást a rendőrség, miután a fideszes főfeljelentőként elhíresült Tényi István feljelentést tett.

Egy másik ügy is folyamatban van a szocialista Tóth Bertalan feljelentése nyomán: a politikus hűtlen kezelés, sikkasztás és közérdekű adattal való visszaélés miatt tett feljelentést, aminek a kiegészítését rendelte el utóbb a nyomozó hatóság.

Közbeszerzési ügyek miatt egyébként eddig 32 millió forintra bírságolták a jegybank alapítványait.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matschka
2016. július 22. 21:40
Ha felkötnének néhányat a többi már nem merne rabolni!
h.kovacs
2016. július 22. 21:17
ha az MNB ügyei szóba kerülnek, akkor gyorsan előrántanak egy trollt, aki az aranytartalék baromsággal próbál terelni ? szánalom !
madarasi.abel
2016. július 22. 18:47
Kuszaszem semmiért sem hibás. Az is puszta véletlen, hogy rokonai híznak az MNB pénzéből. Tetszettek volna jó helyre születni :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!