Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Koncertek, előadások és vezetett séták a győri Öt Templom Fesztiválon

2016. május 04. 16:27

Koncertekkel, művészettörténeti sétákkal, felnőtt és gyerekdarabokkal várja az érdeklődőket Győrben a csütörtökön kezdődő, ökumenikus és vallásközi Öt Templom Fesztivál, amin fellép többek között Ferenczi György és a Rackajam, Herczku Ági, Gryllus Vilmos és a Szent Efrém Férfikar is.

2016. május 04. 16:27

Koncertekkel, művészettörténeti sétákkal, felnőtt és gyerekdarabokkal várja az érdeklődőket Győrben a csütörtökön kezdődő Öt Templom Fesztivál.

A tizenegy éve zajló sorozat apropóját egy kuriózum adta, ugyanis Európában egyedülálló, hogy mind az öt hagyományos európai vallás temploma egy utcában megtalálható – mondta el Kovács Tibor, a program egyik szervezője az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában. 

Az egymástól néhány száz méterre álló zsinagóga, evangélikus, református, katolikus és görögkatolikus templom felekezeti hovatartozástól függetlenül várja az érdeklődőket – emelte ki.

A fesztivált csütörtökön Ferenczi György és a Rackajam nyitja meg a zsinagógában Gryllus Vilmossal kiegészülve. A koncerten Kányádi Sándor, Kiss Anna és Radnóti Miklós megzenésített verseit adják elő.

Szombaton a református templomban ad koncertet az osztrák Alma nevű, fiatal zenészekből álló formáció, akik tavaly második helyezést értek el az Austrian World Music Awards versenyen, de szerepel a fellépők között továbbá Herczku Ági és a Custos Consort együttes, a Bubnó Tamás vezette Szent Efrém Férfikar, valamint a Ras Q formáció is.

A színházi programok között az izraeli származású Ariel Doron erős társadalomkritikát megfogalmazó, kifejezetten felnőtteknek szóló Plastic Heroes című előadását említette a szervező, valamint kiemelte, hogy mindezek mellett hely- és vallástörténeti előadásokra és kiállításokra is várják az érdeklődőket.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!