Egy takarítónő baloldaliságból oktatta Sigmar Gabrielt

2016. május 10. 21:15

A szocdem német alkancellár szerint hiába próbálkoztak be a CDU-nál a határozott idejű munkaszerződésekkel való leszámolással, az nem ment át rajtuk. A takarítónő erre visszaszólt: akkor miért kormányoztok még velük?

2016. május 10. 21:15

Susanne Neumann, egy gelsenkircheni takarítónő a német internet és az SPD új sztárja. A takarítónőként 38 évet lehúzó, a Németországban kifejezetten alacsonynak számító 725 eurós nyugdíjra számító, rákos beteg Neumann nemrég lépett be a szociáldemokrata pártba, miután egy talkshow-szereplést követően Hannelore Kraft, Észak-Rajna-Vesztfália tartomány miniszterelnöke meggyőzte erről.

Sigmar Gabriel egy hétfői pártrendezvényen felhívta maga mellé a színpadra Neumannt, aki el is lopta a show-t a pártelnök elől.

A legnagyobb üdvrialgást és tapsot a takarítónő akkor kapta, amikor a határozott idejű munkaszerződések létét kifogásolta. „Mit kapnak a pályakezdők? Határozott idejű szerződést. Aki határozott idejű munkaszerződést kap, nem kap bérleti szerződést. De még egy kis hitelt se, hogy berendezhesse lakását. Miért szavazzak egy olyan pártra, aki engem ebbe a nehéz helyzetbe hozott?” Gabriel erre úgy válaszolt, megpróbálták, de a velük nagykoalícióban kormányzó CDU nem akart leszámolni a határozott idejű munkaszerződésekkel. Erre Neumann: „Akkor miért kormányoztok még velük?”

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2016. május 11. 16:42
A dialogus még tovább is ment, mert a Gábriel megkérdezte: - Te hogyan oldottad volna meg? (Ekkor jött az igazi poén) - Ha te egy takarítónőtől várod, hogy megmondja, hogy mit csinálj.... :)))))
kuwiq
2016. május 11. 13:05
A hölgy nagyon konkrét kérdéseket tett fel, amelyek a fiatal németek indulási, boldogulási esélyeit döntően befolyásolják. francba az ilyen Gabrielfélékkel, Susanne Neumann für Kanzlerin!
Zalailáma
2016. május 11. 12:23
Emlékszem, hajdani történelemtanárom azt tanította a gimnáziumban, hogy ha egy szakszervezeti vezető vagy egy szoci pártelnök kövér, mint a disznó, akkor annyit is ér a hitelessége. Sigmar Gabriel erre az élő példa...
vendelin
2016. május 11. 11:02
Ez a német meghallota Szigetvári "Europeer" Viktor intelmeit, és nem félt attól, hogy a nép mit gondol róla és pártjáról egy-egy bonyolultabb kérdésnél. Máskor majd nem tesz ilyet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!