Mesterséges magnéziumból jelentős választék áll rendelkezésre, de a kutatók szerint a természetes változat mindig jóval hatékonyabb. A csokoládé mellett a tökmag, a kesudió és a mandula is pompás magnézium forrásnak számít, ahogy a spenót vagy a makréla is, de valahogy az az érzésünk, a csokoládé lehet a legnépszerűbb.
A magnézium azonban a kakaóban található, így minél magasabb kakaótartalmú csokoládét kell választani a gyógyító hatás érdekében. Különös tekintettel rá, hogy számos kutatás szerint a cukor kifejezetten ellenkező hatással van az emberi szervezetre és altatás helyett inkább felpörgeti. Ezért ha „gyógyászati” célra kívánjuk használni a csokoládét, lehetőleg válasszuk a 80 százalékos verziót.
Szerencsére a problémát komolyan vevő kutatók már dolgoznak a minél magasabb kakaótartalmú, de kevésbé keserű csokoládé előállításán is. Amíg piacra kerül, próbáljunk meg hozzászokni a kevésbé édes csoki ízéhez.