Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Adományt gyűjt: félezer kilométert fut a lelkész Erdélybe

2016. április 26. 17:19

Félezer kilométer lefutására vállalkozott egy református lelkész. Czapp József a reformáció 500. évfordulójára hívja fel a figyelmet és mozgalmat indít: azt szeretné, ha jobb, teljesebb életet élnénk. A mikepércsi lelkész adományt is gyűjt: a futás sikerétől függhet egy erdélyi kis templom és közösség sorsa – írja az Evangélikus.hu.

2016. április 26. 17:19

Ötszáz kilométert fut le Czapp József mikepércsi református lelkész a reformáció 2017-es, 500. évfordulóa alkalmából, amellyel felhívja a figyelmet arra, hogyan lehetne élhetőbb az életünk. Czapp szerint a reformáció „Európa egészét, és ezáltal az egész világot megváltoztatta” - írja az Evangélikus.hu.

A lelkész az 500 érv értünk elnevezést adta a programnak. A futás ideje alatt arra buzdítja az embereket, hogy minőségibb kapcsolatrendszer épüljön ki közöttük. Czapp József futását végig lehet követni az 500 érv értünk Facebook-oldalon. 

A lelkész emellett adományt gyűjt a kis erdélyi település, Nagygalambfalva, Kányádi Sándor költő szülőfaluja számára. Itt található ugyanis egy 13. századi református templom, amely otthont ad egy nagyon értékes, 13. századi freskónak. Az adomány a templom felújítását és a közösség életét szolgálná.

A székelyföldi település Czapp József vállalásának tiszteletére egy eredeti székelykaput ajándékoz Mikepércsének, amelyet május 15-én, pünkösd vasárnap, a visszaérkezése előtt fognak felállítani.

Czapp József április 29-én reggel 9 órakor indul Tiszaszalkáról, és május 8-án érkezik majd Budapestre, ahonnan ismét útra kel, és május 15-én érkezik vissza Mikepércsére. Budapesten a Döbrentei téren lesz egy kisebb esemény a megmozdulása során. Ezen az eseményen jelen lesz Kányádi Sándor, Nagygalambfalva szülötte is, a településről elszármazottak körében tartott találkozón. 

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2016. május 13. 10:58
"A futás ideje alatt arra buzdítja az embereket, hogy minőségibb kapcsolatrendszer épüljön ki közöttük." ezt nem pont Erdéllyel kéne kapcsolni, amikor onnan jöttek a magyarokat sújtó, a fidesz 2/3-ért felelős szavazatok.
Fahrenheit 451
2016. május 13. 10:57
"liberálbolsevik globálfasiszta maszopszadesz tobbzódás után most alakul. Ki fogtok halni, hitetlen, identitás vesztett, nihilista, korlátolt, konformista, divatmajom idióták." :P)))))))) ez igazán vidáman hangzik onnan a vigyorgóból, ahol nem őrzik eléggé a gépet.. azért tudd, hogy nem vagyok egyedül, aki szó szerint életemet és véremet adtam volna az erdélyiekért, addig a percig, amíg hátba nem támadták a magyarokat azzal, hogy outsiuderként a nyakukra szavazták a fidesz 2/3-ot.. pont ők, akik aztán tudhatják, hogy nem dönthet mások életéről, aki nem ott él. inkább figyelembe kéne venni amit mondok és korrigálni, nem a magyarok ellen szavazni következőleg, mert csak egyre jobban megutáljuk őket, akik nem fizetnek 27 %-os világbajnok áfát, nem költik a közpénzüket focistadionokra egészségügy és oktatás helyett.. stb. stb.
Fahrenheit 451
2016. május 13. 10:57
nem. amit idecsaltál az a te rögeszméd része. az én szavaim ezek és ha volna itt egy becsületes erdélyi, a saját hóna alá szagolna és megkövetne a hátbaszúrásért, amiért ő nem érez semmit abból amit a honi magyarok ellen elkövettek: "azért tudd, hogy nem vagyok egyedül, aki szó szerint életemet és véremet adtam volna az erdélyiekért, addig a percig, amíg hátba nem támadták a magyarokat azzal, hogy outsiderként a nyakukra szavazták a fidesz 2/3-ot.. pont ők, akik aztán tudhatják, hogy nem dönthet mások életéről, aki nem ott él. inkább figyelembe kéne venni amit mondok és korrigálni, nem a magyarok ellen szavazni következőleg, mert csak egyre jobban megutáljuk őket, akik nem fizetnek 27 %-os világbajnok áfát, nem költik a közpénzüket focistadionokra egészségügy és oktatás helyett.. stb. stb."
Csomorkany
2016. május 08. 00:59
Viszont emiatt kár volt az egész cécó. Most sem feltétlenül azt hallhatja a hívő, amit hallania kell, semelyik szószéken. Mutass egy prédikátort, aki még sose mondott baromságot! De épp a modern történelem mutatja, hogy egész protestáns nemzeti egyházak eshetnek súlyos eltévelyedésbe elemi erkölcsi kérdésekben, és logikailag sem látszik semmiféle visszaút. Mondjuk, ami azt illeti, az a Luther és Kálvin korabeli eltévelyedés sem volt semmi, aminek a következtében 3 évszázadra a protestánsok megtagadták a keresztény igehirdetést az általuk gyarmatosított népektől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!