Egy jezsuita beszélget Röhrig Gézával a kiengesztelődésről

2016. március 01. 12:07

Istennel és embertársainkkal kiengesztelődve lehetünk készek nemzetünk és tágabb környezetünk megújítására” – indokolta az IKSZ, hogy miért ültette le egymással Röhrig Gézát és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetest.

2016. március 01. 12:07

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Egyháztörténeti Munkacsoportja beszélgetést szervezett a kiengesztelődés lehetőségeit keresve Röhrig Gézával, a Saul fia főszereplőjével, még 2015 októberében a jezsuiták által vezetett Párbeszéd Házában.

„A XX. század véres örökséget hagyott ránk, magyarokra és Európa népeire. Közös, jövőbe mutató felelősségünk, hogy a fájdalmakat és a traumákat orvosoljuk. Túl sok feladat vár ránk ahhoz napjaink Európájában, hogy a múlt árnyai visszahúzzanak. Istennel és embertársainkkal kiengesztelődve lehetünk készek nemzetünk és tágabb környezetünk megújítására” – indokolta a beszélgetés megszervezését az IKSZ.

A beszélgetésen „a traumáinkra a hit fényében keressük a válaszokat”. Röhrig Géza költő, a Saul fia főszereplője valamint Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes, a Párbeszéd Háza igazgatója cserélt eszmét.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2016. április 02. 18:55
Aha! Akkor miért vitette a lágerekbe őket? Merthogy katolikus papok is voltak ám Maximilián Kolbe atya, katolikus, Bonhoeffer evangélikus, hogy csak a legismertebbeket írjam. https://hu.wikipedia.org/wiki/Szent_Maximilian_Kolbe Több ezer katolikus (lengyel) papot küldtek lágerekbe, sokan Dachauba kerültek. Menj el a Sorsok Házába, és felül fogod írni a véleményedet.
Békanász a hasadon
2016. március 28. 15:16
Ki akar kiengesztelni kicsodát? Egyelőre a magyarokat üldözik hetven éve.
madarasi.abel
2016. március 28. 15:16
Mielőtt elkezdődne a nyáladzás: igen, szívás, de nem olyan nagy, hogy ne érné meg a szabad, liberális élet megtartását. Szavazzanak a palikafélék is. Jó kiránduláshoz kellenek a kaptatók :) Ugyanez igaz a zsidó-, keresztény-, magyar- és egyé fóbiásokra is.
szamárfül
2016. március 28. 15:14
ps. olvassatok Röhrig Géza-verseket! Iszonyat jók. (Ez nem oximoron, mert tényleg hideglelősek.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik