Pilz és tsai

2016. február 04. 14:49

Ráadásul a KDNP az oktatásügy elfoglalása óta bizonyította, hogy hisz önnön tévedhetetlenségében, és tökéletesen nélkülözi az empátiát.

2016. február 04. 14:49
N. Kósa Judit

Ráadásul a KDNP az oktatásügy elfoglalása óta bizonyította, hogy hisz önnön tévedhetetlenségében, és tökéletesen nélkülözi az empátiát. Akkor, amikor a béremelés sok tanárnál a jövedelem csökkenését eredményezte; amikor munkakerülőknek bélyegezte az értelmetlen iskolai rostokolás ellen berzenkedő pedagógusokat; amikor normálisnak tüntette fel az állandó adminisztrációt és ellenőrzést. Vagy akkor, amikor a tegnapi tüntetés kapcsán haladéktalanul baloldali ármányról kezdett el hadoválni.

Az ilyen hatalmon csak Pilz Olivér és társai módszerével lehet fogást találni. Mert egy darabig persze lehet az ellenzék bábjának vagy akár lápi lidércnek is mondani, aki higgadt hangon sorolja, mit kell haladéktalanul kijavítani. De valamikor muszáj lesz érdemben is válaszolni. És ha eljön az a pillanat, akkor irtózatos nagy bajban lesz a KDNP és fölöttes énje, a Fidesz. Mihez kezdjen? Szüntesse meg a Kliket, zavarja el a temérdek oda deponált valakinek a valakijét? Lazítson a kézi vezérlésen, engedélyezze a tankönyv-liberalizációt, a helyi igényekhez szabott tanítást? Ismerje be, hogy ügyes kezű analfabéták helyett egy életen át tanulni képes embereket kell nevelni? Köpjön föl, álljon alá, és jelentse ki, hogy tévedtem, feleslegesen szórakoztam sok tízezer gyerek jövőjével?

Utópia? Az. De csak Pilz Olivér és társai érhetik el, hogy mégis valósággá váljon.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!