Orosz fegyveres csoporttal vívtak tűzharcot a biztonsági erők Kijevben

2015. december 10. 12:22

Az ukrán biztonsági szolgálat szóvivőjének bejelentése szerint Alfa nevű különleges alakulatuk felfegyverzett orosz felforgató és felderítő csoportot fogott el csütörtökre virradó éjjel. Az akció során az egyik gyanúsított automata fegyverből tüzet nyitott az egyenruhásokra – ő és egy kommandós meghalt.

2015. december 10. 12:22

Fegyvereket, robbanószereket birtokló orosz felforgató és felderítő csoportot fogtak el csütörtökre virradó éjjel az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) Alfa különleges alakulatának tagjai – közölte az SZBU szóvivője.

A rajtaütés közben tűzharc bontakozott ki, amelyben ketten életüket vesztették: az Alfa alakulat egy tagja és az a diverzáns, aki automata fegyverrel tüzet nyitott – közölte Olena Hitljanszka SZBU-szóvivő.

Moszkvát még nem értesítették

A felforgató és felderítő csoport az SZBU tájékoztatása szerint Kijeven kívül más ukrán nagyvárosokban is tevékenykedett. Egy kijevi lakásban ütöttek rajtuk, három orosz és három ukrán állampolgárt vettek őrizetbe. A lakásban nyolc darab házi készítésű robbanószerkezetet, négy kilogramm trotilt, automata fegyvereket, több mint negyven kézigránátot és mintegy kétezer lőszert foglaltak le.

A szóvivő közölte, hogy még tart a művelet, ezért további részleteket később közölnek. Oroszország kijevi nagykövetségén újságírói érdeklődésre azt mondták, hogy egyelőre nem kaptak hivatalos értesítést az ukrán hatóságoktól orosz állampolgárok őrizetbe vételéről. A konzuli szolgálat tájékoztatást kér az ügyről.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2015. december 10. 16:43
Magam úgy látom, hogy teljes az ukrán gazdasági, harci és politikai összeomlás. Azok az emberek, akiket átvertek és vérüket adták a Majdanon, lehet, hogy már nézegetik a fákat, hogy melyikre helyezzék el Porosenkót, Jacenyuk és Hrjosszman urakat.
OberEnnsinnen
2015. december 10. 16:06
Ez az "orosz fegyveres csoport" a Victoria Nuland USA külügyi államtitkár által 5 milliárd dollárral támogatott Majdan-demokrácia része? Vagy ezek már egyenesen a Kijevben tulajdonosként tartózkodó Biden-fiúhoz köthetők? Vagy az eredetileg grúz, de ukránra átnyergelt Szaakasvilihez? Esetleg: Porosenko elvtársat már meg se akarják ölni? Szerencsétlen ukrán nép? Veletek jól elbántak. És hol a vége?
almafa
2015. december 10. 15:39
Már a Jobb Szektor is orosz? :) Akkor ez már tényleg a vég!
Csigorin
2015. december 10. 13:57
Sci-fi temaban maradjunk a Star Warsnal ha kerhetem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!