Ankara békülne, Moszkva viszont bekeményít

2015. december 29. 19:06

Törökország rendezné viszonyát Oroszországgal – derült ki Ahmet Davutoğlu török miniszterelnök belgrádi nyilatkozatából. A Kreml lépései viszont nem adnak okot az optimizmusra.

2015. december 29. 19:06

Addig nem volt gond, amíg be nem avatkoztak Szíriában” – állapította meg a török miniszterelnök, Ahmet Davutoğlu az orosz-török feszült viszony kapcsán belgrádi látogatásán. Reményét fejezte ki, hogy hamarosan újra olyan jó lesz a két ország kapcsolata, mint régen.

A Kreml lépései Törökországgal szemben viszont nem arra utalnak, hogy Moszkva nyitott a nézetkülönbségek elsimítására. Az orosz kormány gazdasági szankciókat léptetett életbe, melyek érintik a török élelmiszeripart és a turizmust is, továbbá szigorítanak a vízumszabályokon.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2016. január 01. 09:08
"Reméli, hogy ugyan olyan jó viszony lesz a két ország között, mint régen...." Hja azok régi szép és békés idők, mint a Tolsztoj korában a kaukázusi háború, a balkáni háború, a krimi háború, meg az 1939-es "spion- semlegesség." Nem veszik észre a törökök, hogy Oroszország inkább maradt meg "BIRODALOMNAK" mint a hajdani Oszmán Birodalom!Ráadásul ott van nekik a Dardanellák, a Boszporusszal. Kijárat az Európa Colosseum állatviadalaihoz-- sétálj Medve! Még a Varsói szerződés dicső napjaiban is különösen nagy figyelmet fordítottak a szíriai tengeri bázis megalapozására. Könnyebb egy orosz barát kormány által féken tartott izgága muszlim tömeget kezelni, mintsem egy idegen országot okkupálni. Ezt jól látják az Atlantisziak és a perzsák is! A régi rezsimnek igen jó kapcsolata volt Szíriával, mi több egy teljes tisztképző tanintézetet a járulékos háttérrel a ruszkik a magyarokra bíztak, hiszen jelentéktelennek tartották őket és nem voltak szem előtt úgy , mint az NDK , vagy Csehszlovákia! De ha egy nexus megalapozott volt, nem múlik el egyhamar. Hja kérem, az adatbázis jól jött sok felderítőnek! Kérdezzék Gehlent, ő profi volt....
császár
2015. december 30. 22:24
A törökök rengeteg pénzt, fegyvert, katonát vetettek be, hogy a térség vezető hatalmi pozícióját megtarthassák. A szíriai válság létrehozásában régóta döntő szerepet vállaltak az USA és helybéli szövetségese segítségével. Kiképezték és felfegyverezték Asszad ellenségeit. Az egyenleget javítandó -szövetségesei néma beleegyezésével átvették az ISIS rabolt szír olaját. Az oroszok évek munkáját tették tönkre két hónap alatt. A török szövetségesek, tanácsadóstól, fegyverestől lenullázva, az olaj elzárva, ( ez ráadásul saját zsebre is fájt) befolyás leértékelve Innen nézve el lehet képzelni, hogy a dühük vakká tette őket. Sokáig fog fájni. Az USA és helybéli szövetségese röhög a markába.
Mich
2015. december 30. 17:44
Euronews Hazugsággyár szerint: a lágyszívű gyilkos "békülne", de a gonosz áldozat "bekeményít"...
kukagyerek
2015. december 30. 11:19
Hát, kevesen tudnak ennyire beletenyerelni a szarba, mint ahogyan ezek tették.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!