Robbantottak az elnöki gárdisták buszán Tunéziában

2015. november 24. 21:51

Legalább tizenkét elnöki gárdista meghalt és húsz ember megsérült, amikor egy vélhetően öngyilkos merénylő felrobbantotta magát az elnöki gárdistákat szállító buszon Tuniszban, Tunéziában.

2015. november 24. 21:51

Tizenkét elnöki gárdistát öltek meg egy merényletben Tunéziában – írja az Index. A kedd koraesti öngyilkos merényletben, amely az őrséget szállító buszon történt, 20-an meg is sérültek. A tunéziai elnök, Bedzsi Kaid esz-Szebszi szükségállapotot és kijárási tilalmat hirdetett. Egyelőre még egyetlen szervezet sem vállalta magára a támadást.

Az elnök 30 napra hirdette ki a szükségállapotot, a kijárási tilalom pedig kedd estétől érvényes, így este 9 és reggel 5 között tilos Tunisz utcáin tartózkodni.

A merényletről eddig nem derültek ki pontos részletek, így azt sem tudni, ki követhetne el. Tunéziában az utóbbi években több robbantást is az Iszlám Állam vállalt magára. Az elnöki szóvivő az azonban elmondta, hogy a merénylet az elnök ellen irányult. Az Index arról is beszámol: az is mutatja a helyzet zavarosságát, hogy sokáig nem lehetett tudni, az elnök a buszon volt-e.

Ami egyelőre biztos, hogy a robbanás Tuniszban volt az elnöki gárda tagkait szállító buszon. A robbantást belülről követte el egy öngyilkos merénylő. A buszon utazó elnöki gárdisták legtöbbje meghalt a támadásban. Bedzsi Kaid esz-Szebszi lemondta az elkövetkezendő napokra tervezett programjait. Helyszíni beszámolók szerint csatatérnek néz ki a Mohamed V sugárút környéke, ahol a merénylet történt.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békanász a hasadon
2015. november 25. 07:43
Az oroszok rendkívüli állapotot hirdettek a Krím-félszigeten. Nincs áram, Ukrajnából érkezik a segítség. Az ukrajnai Csongár lakosai hangos robbanásra ébredtek szombat éjjel. Orosz sajtóhírek szerint, minden bizonnyal felrobbantották a Krím ellátásáért felelős távvezetékek oszlopait a dél-ukrajnai Herszon megyében. Valakiknek igencsak viszket a picsája.
memocrat
2015. november 25. 00:42
Ez elképesztő. Majd most megint azt skandálja pár tébolyult, h nem félünk. Na, ez az igazi szép új világ.
tyIer durden
2015. november 24. 22:51
Szep uj vilag..
brise
2015. november 24. 22:03
Azt gondolom a nemzetközi túrizmus, az egy időre meghalt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!