Nyolc afgánt tartóztattak le, mert halálra késeltek egy török férfit Ausztriában

2015. október 02. 14:53

Leszámolás volt az egyik salzburgi parkban szeptember 22-én: késekkel felfegyverzett afgán fiúk leszúrtak egy 50 éves török férfit. A férfinek a fiát korábban megverték, ezért találkozott az afgán csoporttal.

2015. október 02. 14:53

Nyolc 15 és 20 éves kor közötti afgán férfit tartóztattak le Salzburgban, miután részt vettek egy 50 éves török férfi leszúrásában – írja a The Local osztrák kiadása. Az eset hátterében egy verekedés áll: a későbbi áldozat fia verekedésbe keveredett szeptember 21-én egy fiatal afgánokból álló csoporttal. Az áldozat ezután kereste fel az afgánokat, hogy másnap találkozzanak a Lehener Parkban.

A parkba persze senki nem egyedül ment: az egyik oldalon legalább tíz késekkel és üvegekkel felfegyverzett afgán fiú állt, míg a török férfi öt emberrel ment a parkba, ők azonban fegyvert nem vittek magukkal. A találkozó hamar véres harccá fajult, a török férfi hiába próbált fadarabokkal védekezni, többször leszúrták. Az áldozatot a barátai kórházba vitték, de ott belehalt sérüléseibe.

Egy 15 éves fiú szúrhatott

A szemtanúk hiába riasztották az eset után a rendőrséget, akkor csak egy 17 éves afgán fiút tudtak letartóztatni, akinek el volt törve az alkarja, és egy vágott sebe is volt. A rendőrségre bevitt nyolc afgán közül két gyanúsított azt állítja, hogy a gyilkosságot egy 15 éves fiú követte el. A rendőrség egyelőre tovább nyomoz az ügyben, addig a Lehener Park is zárva marad a látogatók előtt. A parkban és környékén korábban drogdílereket tartóztattak le, ezért a rendőrség és az önkormányzat célja most, hogy javítsa a közbiztonságot és a láthatóságot a parkban, hogy elkerüljék az ilyen eseteket.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kenwood
2015. október 02. 21:15
Arrafele igy rendezik a vitas kerdeseket, ehez hozza kell szokni. Van nemetorszagban 2 millio török, ha akarjak megtalaljak ezeket es kezdödhet a csata. Ilyeneket is latni fogunk majd. Kivancsi vagyok mi lesz, ha elkezdödik a kitoloncolas hullam... Nem nagyon akarnak ezek hazafele menni asszem.
zolka50.50
2015. október 02. 20:20
Szerintem magasan képzett sebészorvosok hajtottak végre sikertelen műtétet egy nagy tudású egyetemi tanáron.
Zod
2015. október 02. 19:31
Jól alszik Orbán Viktor?!! Traumatizálta szegényeket, ezért felelőssége elvitathatlan.
tevevanegypupu
2015. október 02. 19:26
Gondolom majd meghívja valami jótékonysági szervezet esetleg fociklub és támogatni fogják szegényt, hiszen még csak 15 éves kisfiú..Remélem a tizenhétévest már gondjaiba vette a liberális jótékonyszervezet női szekciója..mert ugye természetes, hogy késekkel járkálnak, hiszen háborús övezetből jönnek, azért fényképezkednek puskákkal is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!