A kormánynak semmi köze ahhoz, hogy kinek milyen betegsége van

2015. október 30. 02:13

"A Demokratikus Koalíció (DK) tiltakozik az orvosi titoktartás megszüntetése ellen, a kormánynak semmi köze ahhoz, hogy kinek milyen betegsége van és milyen kórtörténettel rendelkezik - közölte a DK egészségügyi kabinetjének vezetője az MTI-vel szerdán.

2015. október 30. 02:13

László Imre úgy fogalmazott, hogy egy friss tervezet szerint az Orbán-kormány megszüntetné az orvosi titoktartást, és központilag tárolná minden magyar állampolgár egészségügyi adatait. Az adatokhoz nemcsak az orvosok és az egészségügyi dolgozók, hanem a kormány is hozzáférne – emelte ki. A múlt héten publikált rendelkezés lenne hivatott utat nyitni az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) használata előtt, amely valamennyi állampolgár egészségügyi adatát gyűjtené össze – közlik. Ezekhez pedig az összes egészségügyi kormányzati szerv és az összes orvos és egyéb egészségügyi dolgozó is hozzáférne – hangsúlyozza a nol.hu.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZ/X
2015. november 06. 02:36
Nos, az, hogy kinek milyen betegsége van, azt a táncoslábú kormánya alatt, Horváth Ágnes felmérte, mikor bevezették a BNO kódokat...27/2005-ös EüM rendelet... Hogy hol és kik és mire használták fel, azt meg lehet tippelni... Lófasz így a DK valagába...
Julismama2
2015. november 06. 02:36
http://drinfo.hu/hirek/hirtallozo-itthonrol/22386-az-elektronikus-betegadatokhoz-csak-orvos-%C3%A9s-gy%C3%B3gyszer%C3%A9sz-f%C3%A9rhet-hozz%C3%A1
Julismama2
2015. október 30. 09:20
Ezek má megen egy orbitálisat hazudnak....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!