Kiakadt az erőszakos migránsokra a német rendőri vezető

2015. szeptember 29. 11:56

„Etnikumok, vallások vagy klánstruktúrák szerint állnak össze csoportokba, hogy aztán késekkel és saját gyártású fegyvereikkel nekimenjenek egymásnak” — állítja az erőszakos migránsokról Rainer Wendt, a német rendőrszakszervezet elnöke, aki „kőkemény bűnözői struktúrákat” lát a táborok lakói között. Az erőszakos cselekmények főleg keresztények, nők és gyermekek ellen irányulnak, de vallási és politikai motivációi is vannak. „Akik tapssal köszöntötték az érkező menekülteket, már rég alszanak olyankor, amikor ők egymásra támadnak. Ám a rendőrség éber és állja a sarat” — teszi hozzá Wendt.

2015. szeptember 29. 11:56

A Kassel-Calden-i menekülttáborban történt tömegverekedést követően a Passauer Neue Zeitung megszólította Rainer Wendtet, a német rendőrszakszervezet elnökét, aki a menekülttáborokban tapasztalható masszív problémáról számolt be a lapnak.

Wendt nem tartja új fejleménynek a táborokban tapasztalható, politikai-vallási motivációjú erőszakot, ami többnyire a táboron való uralkodásért folyik. „Hetek-hónapok óta tanúi vagyunk ennek. Etnikumok, vallások vagy klánstruktúrák szerint állnak össze csoportokba, hogy aztán késekkel és saját gyártású fegyvereikkel nekimenjenek egymásnak” — fogalmazott a rendőri vezető. „Akik a müncheni főpályaudvaron tapssal köszöntötték az érkező menekülteket, már rég alszanak olyankor, amikor ők egymásra támadnak. Ám a rendőrség éber és állja a sarat” — mondja Rainer Wendt.

A rendőr-szakszervezeti vezető kőkemény bűnözői struktúrákat vél felismerni a táborok lakói között, és a keresztények védelem alá helyezését szorgalmazza. Wendt úgy látja, az erőszak főként muszlim csoportosulásokhoz kapcsolódik, leggyakoribb elszenvedői pedig a nők és fiatalkorúak, ám hogy pontosan milyen mértékben érik őket támadások, nem tudja, hiszen legtöbbjük félelemből nem mer feljelentést tenni.

„A szunniták a síiták ellen harcolnak, és a szalafizmus különböző formái is jelen vannak. Megpróbálják saját szabályaikat behozni ide. A keresztényeket masszívan elnyomják, az iszlamisták célja, hogy a saría szabályai szerint éljenek. A nőket fátyol mögé parancsolják, a férfiakat imára kötelezik” — fogalmaz Wendt, aki szerint az lenne a jó megoldás, ha a menekülttáborokban bűncselekményt elkövetőket kitoloncolnák.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. szeptember 29. 16:42
2 év múlva amikor az utcán kergetnek titeket majd visszasírjátok még ezeket az aranyidőket. De a hülyeségért is fizetni kell!
justiceforhungary
2015. szeptember 29. 16:08
http://www.dw.com/en/opinion-twilight-of-merkels-chancellorship/a-18746855
Burmin
2015. szeptember 29. 16:04
Morgen Frau Bundesmutti...
thymian
2015. szeptember 29. 15:42
Egy osztrák rendőrnő is, ő könyvet írt az agresszív bevándorlókról. http://www.krone.at/Welt/Junge_Polizistin_kritisiert_aggressive_Einwanderer-Buch_geschrieben-Story-474285
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!