Ferenc pápa Fidel Castróval találkozott és megajándékozta

2015. szeptember 21. 10:50

Ferenc pápa kubai látogatásán azt hangsúlyozta: egy népnek, nemzetnek nagyságát meghatározza az, miként kezeli a legelesettebbek ügyét. Az egyházfő útja során meglátogatta és megajándékozta Fidel Castrót, Kuba egykori vezetőjét.

2015. szeptember 21. 10:50

A kubai keresztényeknek nem „ideológiákat”, nem „eszméket” kell szolgálniuk, hanem konkrét embereket, elsősorban a legelesettebbeket – ezt a gondolatot fejtette ki vasárnap Havanna központi terén elhangzott szentbeszédében Ferenc pápa.

A kubai látogatáson tartózkodó katolikus egyházfő a Forradalom terén (Plaza de la Revolución) tartott misét. Az összesereglett kubaiak előtt, valamint Raúl Castro kubai és Cristina Fernández de Kirchner argentin elnök jelenlétében elhangzott homíliájában megállapította: egy nép, egy nemzet vagy bármely ember nagyságának a mércéje az, miként kezeli a legelesettebbek ügyét. 

A többiek szolgálata soha nem „ideológiai” természetű, mivel nem eszméket, hanem konkrét embereket kell szolgálni – mondta a pápa, felhívva a figyelmet: kereszténynek lenni azt jelenti, hogy óvjuk testvéreink méltóságát, harcolunk méltóságukért, sőt, a testvérek méltóságának szenteljük életünket. A keresztény embernek félre kell tennie saját igényeit, elvárásait, hatalomvágyát a legkiszolgáltatottabbak konkrét tekintete előtt. Őket kell felkarolni kézzelfogható cselekedetekkel, döntésekkel, a hús-vér emberek életét kell oltalmazni, szolgálni – mondta az egyházfő.

Az egyházfő a Forradalom téren tartott szentmise után felkereste otthonában Fidel Castrót, Kuba egykori vezetőjét. Ferenc pápa több mint félórát beszélgetett Castróval és családjával. A pápa két enciklikáját, illetve Alessandro Pronzato néhány könyvét a humor és a jókedv szerepéről a lelki életben, valamint két cédét, amelyek a jezsuita Armando Llorente homíliáit tartalmazzák ajándékozta Fidel Casstrónak.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tábor Radosti
2015. november 20. 12:04
Azt hittem, már rég a pokolban rotyog.
paphlagonos
2015. szeptember 30. 19:46
Vén marxisták: pápa + diktátor és tömeggyilkos castro. Ahelyett, hogy Rómában az üldözött és a pátyolgatott muzulmánjai által megkínzott keresztény túlélőkkel celebkedne mennél nagyobb nyilvánosság előtt.
ancilla
2015. szeptember 22. 21:35
Ez most komoly????? Jaj nekem.
botto
2015. szeptember 22. 08:11
Jaja nem tudtam h Fidelnek az Adidas a szponzora :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!