Újra másodfokon tárgyalják a sukorói ügyet

2015. július 07. 11:27

Eljárásjogi szabálysértés miatt hatályon kívül helyezte kedden a Kúria a Fővárosi Ítélőtábla részítéletét, és új eljárásra kötelezte a másodfokú bíróságot a sukorói kaszinókoncesszió késedelmi kötbérének ügyében.

2015. július 07. 11:27

A Kúria eljárásjogi szabálysértés miatt hatályon kívül helyezte kedden a Fővárosi Ítélőtábla részítéletét, és a másodfokú bíróságot új eljárásra kötelezte a sukorói kaszinókoncesszió késedelmi kötbérének ügyében.

 
Az ítélőtábla döntése szerint a sukorói befektetők – a perben elsőrendű alperesként részt vevő KC Bidding Kft., a King's City kaszinókomplexum beruházója, illetve a másodrendű alperes Roland S. Lauder –, a beszámolási kötelezettség elmulasztása miatt kötelesek 131 millió forint késedelmi kötbért fizetni. 
 
A Kúria ugyanakkor úgy vélte, eljárási hiba történt, mivel a másodfokú tárgyalásra idéző végzést a magyar képviselőnek kézbesítették, miközben a hatályos jogszabályok alapján a ciprusi ügyvédnek kellett volna. 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2015. július 08. 13:42
Miért? Ők mit követtek el? Már ami bizonyítást nyert...? Kitalálom: istenkáromlást. Nem csillogott a szemük eléggé, amikor Orbánra néztek! Ugye?
Laibach
2015. július 08. 13:42
Észak-balkáni, hétköznapi történet.
dávid
2015. július 07. 18:31
vicc
várúr
2015. július 07. 18:23
Nem kisfiam. A mulasztást Roland S. Lauder és megbízottai követték el. Szövegértelmezésből egyes, helyedre, leülni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!