Az Együtt nyilvános pályázaton választaná ki az adóhatóság új elnökét

2015. július 28. 12:18

Az Együtt nyilvános pályázaton és szakmai szempontokat figyelembe véve választaná ki a NAV új elnökét. A párt annak ellenére üdvözölte Vida Ildikó távozását az adóhatóság éléről, hogy fideszes belharcnak látják lemondását, nem a korrupció elleni fellépés eredményének.

2015. július 28. 12:18

Az Együtt kedden felszólította a kormányt, hogy nyilvános pályázaton és szakmai szempontokat figyelembe véve válassza ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új elnökét. Az ellenzéki párt követelését Pataki Márton, az Együtt elnökségi tagja fogalmazta meg Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Kiemelte, üdvözlik Vida Ildikó távozását az adóhatóság éléről, hiszen őt alkalmatlannak tartották erre a posztra, ugyanakkor úgy látják, a volt elnök menesztése csupán egy fideszes belharc és nem a korrupció elleni fellépés eredménye.

Pataki Márton szerint ugyanez a belharc állhat a NAV átalakításáról szóló „rémisztő találgatások mögött” is. Az Együtt ugyanis nem támogatja a vám- és pénzügyőrség kiszervezését a NAV-ből, de ennél is nagyobb problémának tartaná, ha a kormányhivatalokba integrálnák az adóhatóságot. „Ezzel gyakorlatilag megszüntetnék a szakmaiságot”, hiszen így a kormánymegbízott egyedi adóügyekben is adhatna utasításokat – fejtette ki az ellenzéki politikus, aki hozzátette, a Fidesz így méginkább „fegyverként használhatja” a NAV-ot politikai és gazdasági érdekeinek érvényesítéséhez.

Pataki Márton emellett az adózó érdekeivel ellentétesnek nevezte a jogorvoslati lehetőségek tervezett csökkentését, valamint azt, hogy az adóellenőrzések idejét fél évben maximalizálnák. Utóbbival ugyanis éppen a legnagyobb értékben elkövetett, bonyolult ügyeket, például az áfacsalásokat nem tudják majd felderíteni – tette hozzá.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2015. július 28. 18:50
Arról hallottatok már, hogy akié a felelősség azé a döntés. És ez így helyes. Úgyhogy közötök nem sok van hozzá.
Szőke Ciklon
2015. július 28. 17:01
Na már megint ijesztgetik a kormányt, vagy netán ők lennének kormányon? Valaki igazítsa el már ezeket a szerencsétleneket, hogy ne ugassanak bele a nagyok dolgába. Kérni azt lehet, de majd pont ezeket fogja bárki is megkérdezni komoly, magyarokat érintő dolgokról.
BőröndÖdön
2015. július 28. 16:04
Jó nertárs lesz,az biztos!
Tintamin
2015. július 28. 15:29
Minek ezt? Eddig Simicska embere volt ott, most a Mészáros-Garancsi seggnyaló-tolvaj duó irányít. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!