Apa lesz a péniszátültetés gyógyult betege!

2015. június 15. 04:21

Néhány hónapja adtunk hírt a világ első sikeres péniszátültetéséről. Most a műtétet végző orvoscsoport újabb bizonyítékot kapott a transzplantáció eredményességéről: páciensük bizonyítottan képes utódnemzésre is. A hír az Index Tudomány rovatában jelent meg.

2015. június 15. 04:21

Gyereket vár az a 21 éves dél-afrikai páciens, aki a világon először esett át pénisztranszplantációs műtéten. Az örömhírt a műtétet vezető sebész, Andre van der Merwe osztotta meg a BBC-vel. Mint elmondta, a férfi barátnője négy hónapos terhes; úgy tűnik, teljes sikerrel zárult a beavatkozás...

 
Dr. Van der Merwe nagyon örült, amikor meghallotta a jó hírt. Szerinte nincs szükség apasági vizsgálatra, mert nincs rá semmi ok, hogy ne higgyenek a párnak.
Eleve így terveztük; hogy tudjon vele pisilni, hogy szexelhessen. Ez egy igazi mérföldkő a számára– mondta dr. Van der Merwe, akinek a szakterülete a veseátültetés. Ő mondta el, hogy a műtétet eléggé megnehezítette, hogy a vesében a vérerek átmérője akár egy centiméter is lehet, de a pénisz másfél milliméteres vérereit sokkal nehezebb összevarrni. A műtét mégis sikeres volt, és a három hónapos lábadozás után a páciens állapota sokat javult. Az érző idegek működésének helyreállításához két év kell, de az alany egészséges, és a pénisze is rendesen működik.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
káli
2015. június 15. 16:19
A kormánytagoknál is sikerült csak a nyakukra ültették!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!