Hazudunk magunknak, a betege inknek,a politikusainknak, ők meg nekünk

2015. május 29. 00:13

Az egészségügy olyan kategóriába került, amely társadalmi hasznosság szempontjából az utolsók között van, és ez értékrendi kérdés.

2015. május 29. 00:13
Tótth Árpád

Nincs így kimondva, de szemlátomást a jelenlegi és az előző kormányzatok szemében is minden egészségügyre költött forint veszteség. De elvárás az is, hogy balhé se legyen. Ez a kettősség jellemzi a hatalmi mozgást. Ha kell, akár tagadjuk le, hogy baj van: nem, nincs semmi probléma, igen, kifizetjük a túlórákat, igen, mindenki minden ellátást meg fog kapni, nem, nem kell kórházakat bezárni, sőt, újakat építünk – hazudunk. És ez a hazugság 20-25 éve jellemzője a rendszernek. Hazudunk magunknak, hazudunk a betegeinknek, hazudunk a politikusainknak, a politikusaink hazudnak nekünk. Rengeteg hazugsággal élünk, de előbb-utóbb elérkezik az igazság pillanata, és mindezzel szembe kell nézni.”

 

*Az anyag megjelentetését a Splendidea Communications Kft. támogatta

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2015. november 22. 19:00
Pl az egyik nagy hazugság az, hogy az egészségünkért az egészségügy a fő felelős...70 %-ban magunk felelünk érte, a többi valóban az egészségügyé. A másik nagy hazugság azt elhitetni, hogy létezik olyan világ, ahol mindenki minden ellátáshoz hozzáférhet. Ma az orvostechnológia elképesztő dolgokra képes, természetesen a csúcstechnikával, aminek elképesztő ára van, amit egy állam sem képes mindenkinek biztosítani.
smarton
2015. november 22. 18:59
Nevelésre, egészséges élelmiszerre kell többet költeni. Majd ha a kertekkel, földekkel rendelkezők minden egyes négyzetmétert megművelnek (River Cottege), lesz csoda. Több paraszt kellene, mint orvos. Régen is így volt. Parasztok nem mentek orvoshoz. Ha itt volt az idő, méltósággal meghaltak.
yanoo
2015. november 22. 18:59
" ez értékrendi kérdés. " Ahol egy elitélt ellátására többet költenek, mint egy beteg emberre, nem is kérdés, hogy miféle értékrendet követ a regnáló hatalom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!