Nincs min meglepődnünk

2015. május 07. 08:33

Nincs min meglepődnünk, Orbán számára az Országgyűlés felesleges teherré vált, ahogyan minden olyan alkalom is, ahol a nyilvánosság előtt kell számot vetnie kormányzásával.

2015. május 07. 08:33
Fodor Gábor
Fodor Gábor

Az 1990-es, első szabadon választott parlament különleges hely volt, hatalmas felelősséggel. Ma már elképzelhetetlen, milyen intellektuális színvonalon, milyen történelmi helyzetben zajlottak az első Országgyűlés vitái. Különleges, történelmi jelentőségű szereplőket ismerhettem meg, és dolgozhattam velük együtt. A Ház első elnöke Szabad György volt, a Magyar Demokrata Fórumból. Szabad demokrata képviselő volt többek között az 56-os hős és elítélt, Vásárhelyi Miklós, akinek barátságáért máig hálás vagyok. A szocialista Vitányi Ivánnal, bár pártjainkat nem sok minden kötötte össze, megtiszteltetés volt beszélgetni. Az első fideszes, aki megszólalt az új magyar parlamentben, Szelényi Zsuzsa volt, aki ma az Együtt színeiben országgyűlési képviselő. Meghívtak-e a ez első szabadon választott parlament negyedszázados évfordulójának ünnepére? Nem, ahogyan az ellenzékből tudomásom szerint senkit. Nincs min meglepődnünk, Orbán számára az Országgyűlés felesleges teherré vált, ahogyan minden olyan alkalom is, ahol a nyilvánosság előtt kell számot vetnie kormányzásával.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThunderDan
2015. május 07. 12:29
Emlékszem, Fodor azt fejtegette úgy 2001 táján Juszt Lászlóval enyelegve (emlékszünk még????), hogy most [2002-ben] még talán lesz választás, de ha a Fidesz nyer, 2006-ban már választás sem lesz. Fodornál úgy 20 éve bennakadt a tű a lemezjátszóban. :)
Alarik
2015. május 07. 10:56
Nincs min meglepődnünk, a zombidemokrata ismét hozta szokott formáját. Szar lehet 21 éve sértettségben élned, te hitbvány semmi ember.
tóth mária
2015. május 07. 10:38
Súlytalan NULLA vagy Fodor!
Bokros Birka
2015. május 07. 10:37
Fodroscsiga jó lenne megint a sültgalamb meg az SZDSZ adósságát elkölteni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!