Kiska a bencések ellen is megy lobbizni?

2015. április 09. 11:53

A jelek szerint Szlovákia minden eszközzel beszáll abba a küzdelembe, amelynek célja a bencés rend Szlovákia területén maradt vagyonának elorzása.

2015. április 09. 11:53
Csáky Pál

„Kiska a bencések ellen is megy lobbizni?

Diplomáciai háború van kialakulóban Szlovákia és a pannonhalmi bencés rend között. A jelek szerint Szlovákia minden eszközzel beszáll abba a küzdelembe, amelynek célja a bencés rend Szlovákia területén maradt vagyonának elorzása. Míg Magyarország kormánya- mint eddig annyiszor -, most is óvatos passzivitással követi csak a történéseket, addig Szlovákia igyekszik minden eszközt bevetni a »győzelem« érdekében. A szlovák állami hírügynökség által kiadott hír Andrej Kiska vatikáni látogatásáról az alábbi mondatokat is tartalmazza: 

»... Olaszország Vatikán Kiska a pápához megy Omnes viae Romam ducunt 2015. április 5. vasárnap - 14:21

Szlovákia köztársasági elnöke, Andrej Kiska hivatalos látogatást tesz a Vatikánban, Ferenc pápánál. Az elnöki hivatal szóvivője szerint a találkozó a Szentszék és Szlovákia jó kapcsolatait bizonyítja.

Kiska személyes audiencián vehet majd részt Ferenc pápánál. Az elnök április 8-án és 9-én hivatalos látogatást tesz a Vatikánban. A látogatás során Kiska találkozik majd a Apostoli Szentszék titkárságának vezetőjével, Pietro Parolin bíborossal is.

A szóvivő kiemelte, hogy Kiska a kétoldalú szerződéseken túl aktuális európai témákról is tárgyal majd az olasz államfővel. Az egyeztetések két legfontosabb témája az eurozóna problematikája és az európai energiaunió kérdései lesznek majd. Lipták azonban azt is elmondta, hogy a találkozókon Ukrajnában és Szlovákia "déli szomszédságában" kialakult helyzet is téma lesz.«

Ennyi a TASR híre.

Kérdezem - a magyar diplomáciát is: milyen helyzet alakult ki Szlovákia déli szomszédságában?”

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2015. április 13. 23:40
Ne csodálkozzunk a gerinctelen gyáva magyar kormányon- itt a Mandineren, névtelenségbe burkolózva,a tolvaj Oroschnak nyalnak.
OberEnnsinnen
2015. április 13. 23:31
Ha Iohannis kampányolhat a magyargyilkoló Avram Iancu mellett, Kiska miért ne emelhetne szót a szlovákiai bencések ellen, akik ráadásul az "ördög nyelvén" beszélnek? Tudjuk, ez ellen a román püspöki megfogalmazás, megbélyegzés ellen nemhogy a Vatikán, de a magyar Püspöki Kar sem emelt szót sohasem. Katolikus szemmel nehéz ilyesmiket írni, de ezek a szomorú tények. Ki kellene már mondanunk: Ukrajna elveszítette a jogát, hogy nem ukrán nemzetiségű polgárokat felügyeljen. Románia a nem románok viszonylatában ugyanez. Szlovákia a nem szlovákok viszonylatában szintén. Mert államilag, rendszer szinten megalázzák, végeredményében irtják a keresztény magyarságot.
Szúnyog
2015. április 13. 18:27
A tótok egyszerűen ellopták a magyar Bencés Kongregáció szlovákiai ingatlanjait. Nemes egyszerűséggel a telekkönyvben a saját nevükre írták. Európai Unió - 2015.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!